hinazi

ХИНАЗИ 200 мл

Овој производ помага за исфрлувaње на акумулираните соли од организмот кои се создаваат за време на метаболизмот кај некои заболувања. Исфрлувајќи ги солите помага да се намали крвниот притисокот.
Хинази е клучен производ при проблеми со коските, остеофитите и воопшто проблеми со локомоторниот систем (гихт, артрит, полиартрит, спондилоза, остеохондроза, коксартроза, гонартроза, осификација на зглобовите и рбетниот столб, оптоварување, истегнување на лигаменти, ишијас и други проблеми).
Го регулира метаболизмот, бидејќи се користи во комплексна програма за намалување на тежината.
Има силно антивоспалително дејство.
Состав : високо квалитетен мед од северна Русија, восок, полен, прополис, екстракти од растенија - невен, овчарска торбичкa (Capsella bursa pastoris), кантарион, oман (волујско око - Helеnio rhizoma), хељда (Fagopyrum esculentum), љупчач (Levisticum officinale), шипка (Rosa Canina), глог, лист од брусница, троскот (Cyndon dactylon L.), имела (Viscum album), гороцвет (Adonis vernalis), ајдучка трева (равнец - Achillea milleofolium), смил (Helichrysum italicum), валеријана, коњска опашка (Equiaetum arvense), макро и микро елементи - калиум, натриум, калциум, железо, селен, цинк, магнезиум, манган, хлор, хром, кобалт, молидбен, сребро, ванадиум, бакар и др., витамини - тиамин, рибофлавин, пиридоксин, никотинамид, фолна киселина, аскорбинска киселина, пантотенската киселина, цијанкобаламин (B12), витамин A, C, Е, К.

Ефектите од производ се :

• заедно со производите АПИ-ЕЛИТЕ и АПИ-ХИТ, клучен производ во програмата за прочистување на организмот
• има изразенo антиинфламаторно дејство
• ги раствора солите на калциум, кои се наталожени на површината на зглобовите (кај процесите на осификација)
• кардиотонично дејство (го зајакнува кардио-васкуларниот систем)
• го регулира пореметениот метаболизам на материи
• ја исфлува солта и штетните елементи од телото
• го нормализира водно-електролитниот баланс
• има силен диуретички ефект
• го намалува крвниот притисок.

Терапевтски индикации :

• заедно со производите АПИГРАНУЛА 1, 2 и 3 и АПИ-ХИТ, ХИНАЗИ е клучен производ во програмата за детоксикација и воспоставување на сите витални функции
• гихт, артрит, полиартрит, спондилоза, остеохондроза, коксартроза, гонартроза, осификација на зглобовите и рбетниот столб, оптоварување, истегнување на лигаменти, ишијас и други проблеми, (во комбинација со надворешна употреба на Tentorium крема)
• кај нарушен метаболизам на супстанци
• чистење на телото од вишок на различни соли
• како профилакса од кардиоваскуларни болести (атеросклероза, ангина пекторис, пореметување на срцевиот ритам)
• кај артериска хипертензија (висок крвен притисок)
• кај воспалителни процеси на бубрезите и уринарните патишта
• кај зголемена количина на сол во урината, се препорачува редовна употреба повеќе од 6 месеци, а кај хроничните заболувања и до една година (се користи 10 дена во месецот, со 20 дена пауза)
• кај отоци и натрупување на жолчката во жолчното кесе
• заболувања на локомоторен систем
• во програмата за корекцијата и губење на телесната тежината.

Начин на употреба :

Возрасни:
по 1/2 - 1 кафено пластично лажиче 2 - 3 пати дневно, 30 - 40 минути пред јадење или 2 часа по јадење.
Кај постоечки бубрежни или жолчни камења, се земаат помали дози и се внесува доста течнпсти.

При користење на ХИНАЗИ се препорачува да се земаат и производите ТЕНТОРИУМ ПЛУС или ХЛЕБИНА, со цел за надополнување на калиумовите соли, кои се исфрлаат за време на користењето на овој производ.
Контраиндикации : индивидуална преосе

Др Анкица Росоклија др.сци дипломирала на Медицинскиот факултет во Скопје во 1976 г. каде што специјализирала во областа Медицинска биохемија во 1988 г., магистрирала во 1986 г. и докторирала 2003 г.

Во 1989 г. била избрана за стручен соработник на предметот неврологија и психијатрија на Медицинскиот факултет во Скопје. 

Од 2003 г. до сега работи како стручен консултант во неколку приватни биохемиски лаборатории во Р. Македонија. Автор е на неколку научни трудови презентирани на национални и меѓународни конгреси и објавени во списанија. 

Од 2005 г. до денес се занимава со комплементарна медицина – апитерапија и со стручни трудови од ова поле учествувала на неколку меѓународни конгреси. Држела стручни и едукативни предавања акредитирани од страна на Лекарската комора на Р. Македонија. 

Автор е на информативни и едукативни текстови од апитерапијата објавувани во Лекарски весник на Р. Македонија.Регионален Директор за Македонија

Др Боне Стеваноски
Специјалист психијатар

 Email:

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

моб. 071/367-198

Бесплатни стручни консултации кај:

Др Анкица Росоклија др.сци дипломирала на Медицинскиот факултет во Скопје во 1976 г. каде што специјализирала во областа Медицинска биохемија во 1988 г., магистрирала во 1986 г. и докторирала 2003 г.

Во 1989 г. била избрана за стручен соработник на предметот неврологија и психијатрија на Медицинскиот факултет во Скопје. 

Од 2003 г. до сега работи како стручен консултант во неколку приватни биохемиски лаборатории во Р. Македонија. Автор е на неколку научни трудови презентирани на национални и меѓународни конгреси и објавени во списанија. 

Од 2005 г. до денес се занимава со комплементарна медицина – апитерапија и со стручни трудови од ова поле учествувала на неколку меѓународни конгреси. Држела стручни и едукативни предавања акредитирани од страна на Лекарската комора на Р. Македонија. 

Автор е на информативни и едукативни текстови од апитерапијата објавувани во Лекарски весник на Р. Македонија.

AnkicaRosoklija
Др Анкица Росоклија др.сци
Специјалист и магистер по медицинска биохемија

Еmail:
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

моб. 077/877-672

моб. 072/544-405

Офис Менаџер

 tatjana

Татјана Дејановска

Email:

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

моб. 078/364-501

 

 

 

.