apig-1

АПИГРАНУЛА 1 (ЛИНИЈА НА ЖИВОТОТ 1) дражеи 180 гр

Состав: високо квалитетен мед од Северна Русија, прополис, полен, восок, екстракти од растенија - кантарион, гранчиња од бел бор, кора од багрем корен од воден божур, плод од коријандер, сладок корен, водено нане (Mentha aquatica), плод од анасон, волчја малина (Atropa beladonna), макро и микроелементи - калиум, натриум, калциум, хлор, манган, железо, селен, цинк, хром, кобалт, молидбен, сребро, ванадиум, бакар, магнезиум и др., витамини - тиамин, рибофлавин, пиридоксин, никотинамид, фолна киселина, аскорбинска киселина, пантотенската киселина, циjанкобаламин (B12), витамини Е, А, К.

 

 

 

 

 

 

 

Ефектите од производот се :

• изразен антивоспалителен ефект и клучен производ заедно со АПИГРАНУЛА 2 и АПИГРАНУЛА 3 во антивоспалителната програма, кој се должи на биолошки активните материи на лековитите растенија и на прополисот во состав на производот
• да се обезбедува правилно функционирање на физиолошките процеси во желудникот и дуоденумот (ја подобрува апсорпцијата и соодветно искористување на хранливите материи кои влегуваат во телото со храната, го подобрува гастроинтестиналниот систем како целина (од уста до чмарот)
• ја нормализира pH вредноста на гастричниот сок
• ја ублажува киселоста и другите непријатности предизвикани од зголемена секреција на гастричниот сок
• ја штити и регенерира слузокожата на желудникот и цревата

Терапевтски индикации :

• пореметување на функциите на гастро-интестиналниот тракт
• чирови на желудникот и дванаесетпалачното црево
• акутни или хронични : езофагит, гастрит, гастродуединит, ентероколит, колит
• дискинезија на билијарниот тракт
• болести на панкреасот
• дијафрагмална хернија и рефлукс, диспепсија, грчеви, гасови, метеоризам
• болести на црниот дроб и холецистит
• дисбактериоза на цревата
• паразитози
• профилакса и лечење на болести на гастроинтестиналинот тракт
• за време и после лекување на инфекции на гастроинтестиналиот систем
• со цел да се подобри движењето на храната во цревата
• како профилакса и како додаток во комплексното лекување на стомачните болести и карциноидни заболувања на желудникот
• кај пореметување на размена на материите во организмот
• за кожни болести (егзема, псоријаза, витилиго, алергиски појави на кожата)
• заедно со АПИГРАНУЛА 2 и АПИГРАНУЛА 3 клучен производ за детоксикација на организмот
• детоксикација на зглобовите од акумулираните соли (гихт)
• како составен дел од програмата за корекција (губење) на телесната тежина.

Начин на употреба :

Возрасни : по 1/2 - 1 кафено пластично лажиче 3 пати се топи во уста, 30-40 минути пред јадење или 2 часа по јадење, а потоа се испива една чаша млака вода
Деца : 1 до 3 години по 1/4 кафено пластично лажиче 3 пати на ден се топи во уста, 30-40 минути пред јадење или 2 часа по јадење, а потоа се испива една чаша млака вода
• 3 до 7 години по 1/3 кафено пластично лажиче 3 пати на ден се топи во уста, 30-40 минути пред јадење или 2 часа по јадење, а потоа се испива една чаша млака вода
• 7 до 14 години 1/2 кафено пластично лажиче 3 пати на ден се топи во уста, 30-40 минути пред јадење или 2 часа по јадење, а потоа се испива една чаша млака вода.

Контраиндикации : индвидуална преосетливост на пчелни производи.

Препорака : одредени непријатни реакции се нормална појава во тек на детоксикацијата на организмот. За да се избегне ова во текот на третманот, препорачливо е да се земаат првите 4-5 дена помали дози и да се пие повеќе вода.

Со цел за профилакса на сезонските влошување на хроничните болести, се препорачува "Апигранула 1" да се користи два пати годишно во тек на две до три недели (по можност во рана пролет и есен).

При употреба на сите три производи АПИГРАНУЛА 1, 2 и 3, најдобри резултати се постигнуваат кога се користат по следнава шема :
• Апигранула 1 во тек на првата и втората недела
• Апигранула 2 во тек на третата и четвртата недела
• Апигранула 3 во тек на петтата и шестата недела.

 

Регионален Директор за Македонија

Др Анкица Росоклија др.сци дипломирала на Медицинскиот факултет во Скопје во 1976 г. каде што специјализирала во областа Медицинска биохемија во 1988 г., магистрирала во 1986 г. и докторирала 2003 г.

Во 1989 г. била избрана за стручен соработник на предметот неврологија и психијатрија на Медицинскиот факултет во Скопје. 

Од 2003 г. до сега работи како стручен консултант во неколку приватни биохемиски лаборатории во Р. Македонија. Автор е на неколку научни трудови презентирани на национални и меѓународни конгреси и објавени во списанија. 

Од 2005 г. до денес се занимава со комплементарна медицина – апитерапија и со стручни трудови од ова поле учествувала на неколку меѓународни конгреси. Држела стручни и едукативни предавања акредитирани од страна на Лекарската комора на Р. Македонија. 

Автор е на информативни и едукативни текстови од апитерапијата објавувани во Лекарски весник на Р. Македонија.Регионален Директор за Македонија

Др Боне Стеваноски
Специјалист психијатар

 Email:

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

моб. 071/367-198

Мрежен директор и стручен консултант

Др Анкица Росоклија др.сци дипломирала на Медицинскиот факултет во Скопје во 1976 г. каде што специјализирала во областа Медицинска биохемија во 1988 г., магистрирала во 1986 г. и докторирала 2003 г.

Во 1989 г. била избрана за стручен соработник на предметот неврологија и психијатрија на Медицинскиот факултет во Скопје. 

Од 2003 г. до сега работи како стручен консултант во неколку приватни биохемиски лаборатории во Р. Македонија. Автор е на неколку научни трудови презентирани на национални и меѓународни конгреси и објавени во списанија. 

Од 2005 г. до денес се занимава со комплементарна медицина – апитерапија и со стручни трудови од ова поле учествувала на неколку меѓународни конгреси. Држела стручни и едукативни предавања акредитирани од страна на Лекарската комора на Р. Македонија. 

Автор е на информативни и едукативни текстови од апитерапијата објавувани во Лекарски весник на Р. Македонија.

Др Анкица Росоклија др.сци
Специјалист и магистер по медицинска биохемија

Еmail:
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

моб. 077/877-672

моб. 075/298-063

моб. 072/544-405

Офис Менаџер

 

Татјана Дејановска

Email:

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

тел. 034/550-901 

моб. 078/364-501

 

 

 

.