sorbus

СОРБУС дражеи 250 гр

Основната карактеристика на овој производ е тоа, што со помош на медот се зачувани лековитите својства на плодот на ова растение - Sorbus aucuparia (Јаребика, Офика, Сибирска оскоруша).
Покрај тоа, медот со своите лековити својства го надополнува благотворното дејство на основните состојки на производот. Делувањето на производот е подобрено со додавање на многу супстанци како што се : витаминскиот комплекс (A, C, E, P, K, каротин), фруктоза, гликоза, сахароза, гроздова, лимонска, килибарна киселина, пектин, природен сорбитол и други.
Состав : високо квалитетен сибирски мед, восок, Sorbus aucuparia (Јаребика, Офика, Сибирска оскоруша), сируп од мед со јонизирано сребро.

 

 

 

 

  

Ефектитете од производот се :

• клучен производ заедно со ФОРМУЛА РА и ЕКСТРА-БЕФУНГИН во програмата за решавање на проблеми во организмот
• природен "чистач" на крвните садови, делува антисклеротично, средство за спречување на појава и прогрес на атеросклероза
• витамините C и P ги зајакнуваат ѕидовите на крвните садови
• покачува број на црвени крвни зрнца
• покачува број на тромбоцити и ефикасно помага при модринки
• брзо го регенерира организмот после губење на крв
• брзо ја корегира анемијата
• го намалува холестеролот
• го намалува притисокот
• за брзо намалување на шеќерот во крвта, заедно со АПИГРАНУЛА 3
• се препорачува за корекција на телесната тежина (намалување)
• антисклеротично
• антибиотско
• антиоксидативно
• витаминизирачко
• антиканцерогено
• диуретичко
• го стимулира лачењето на пот
• го намалува крвниот притисок и ја подобрува функцијата на срцето
• ја подобрува работата на мозокот.
Терапевтски индикации :
• артериосклероза, атеросклероза
• посебно се препорачува при периферна васкуларна болест, периферна артериска болест или периферна артериска оклузивна болест (пореметување причинето со опструкција на големите артерии на вратот (каротидни и вертебрални), стомакот (мезентеријални и бубрежни), на рацете и нозете
• висок крвен притисок
• покачен шеќер во крвта
• ангина пекторис
• главоболка
• спазам на крвните садови
• авитаминоза
• анемија - ефикасно помага при губење на поголема количина на крв
• се препорачува при модринки како резултат на тромбоцитопенија
• намален имунитет
• гастрит со намалена секреција на желудечна киселина
• гастрични и дуоденални улкуси, ентероколит, колит
• опстипација
• хронична бубрежна болест и инфекции на уринарниот тракт
• фурункулоза (создавање чиреви на кожата)
• бременост
• мастопатија
• фрактури, рани, изгореници
• изразен или хроничен физички и психички замор.

Начин на употреба :

Возрасни : по 3-6 дражеи три пати на ден се стопат во уста, 30-40 минути пред јадење или 2 часа по јадење
Деца : почнувајќи од 3 години по 1-2 дражеи (зависно од возраста) 2-3 пати на ден се топат во уста, 30-40 минути пред јадење или 2 часа по јадење.
Производот може да се комбинира со сите видови на лекови и храна.
Контраиндикации : индивидуална преосетливост на пчелни производи.

 

Регионален Директор за Македонија

Др Анкица Росоклија др.сци дипломирала на Медицинскиот факултет во Скопје во 1976 г. каде што специјализирала во областа Медицинска биохемија во 1988 г., магистрирала во 1986 г. и докторирала 2003 г.

Во 1989 г. била избрана за стручен соработник на предметот неврологија и психијатрија на Медицинскиот факултет во Скопје. 

Од 2003 г. до сега работи како стручен консултант во неколку приватни биохемиски лаборатории во Р. Македонија. Автор е на неколку научни трудови презентирани на национални и меѓународни конгреси и објавени во списанија. 

Од 2005 г. до денес се занимава со комплементарна медицина – апитерапија и со стручни трудови од ова поле учествувала на неколку меѓународни конгреси. Држела стручни и едукативни предавања акредитирани од страна на Лекарската комора на Р. Македонија. 

Автор е на информативни и едукативни текстови од апитерапијата објавувани во Лекарски весник на Р. Македонија.Регионален Директор за Македонија

Др Боне Стеваноски
Специјалист психијатар

 Email:

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

моб. 071/367-198

Мрежен директор и стручен консултант

Др Анкица Росоклија др.сци дипломирала на Медицинскиот факултет во Скопје во 1976 г. каде што специјализирала во областа Медицинска биохемија во 1988 г., магистрирала во 1986 г. и докторирала 2003 г.

Во 1989 г. била избрана за стручен соработник на предметот неврологија и психијатрија на Медицинскиот факултет во Скопје. 

Од 2003 г. до сега работи како стручен консултант во неколку приватни биохемиски лаборатории во Р. Македонија. Автор е на неколку научни трудови презентирани на национални и меѓународни конгреси и објавени во списанија. 

Од 2005 г. до денес се занимава со комплементарна медицина – апитерапија и со стручни трудови од ова поле учествувала на неколку меѓународни конгреси. Држела стручни и едукативни предавања акредитирани од страна на Лекарската комора на Р. Македонија. 

Автор е на информативни и едукативни текстови од апитерапијата објавувани во Лекарски весник на Р. Македонија.

Др Анкица Росоклија др.сци
Специјалист и магистер по медицинска биохемија

Еmail:
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

моб. 077/877-672

моб. 075/298-063

моб. 072/544-405

Офис Менаџер

 

Татјана Дејановска

Email:

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

тел. 034/550-901 

моб. 078/364-501

 

 

 

.