molocko

ТРУТОВ МЛЕЧ 180 гр

е посебен, уникатен производ, единствен во светот и најнов производ на апифитокомпанијата "Тенториум".

Состав : расплод од трутови (хомогенат) кој ги содржи сите витамини, макро и микроелементи, протеини и фитостероли.
Посебно ценет во светот поради тоа што 50% од составот е идентичен со матичен млеч, а преостанатите 50% се уникатни супстанци - голем број функционални групи на ензими, сулфхидрилни групи, тестостеронски хормони, прогестерон и естрадиол, а протеините се воглавном слободни аминокиселини – лесно сварливи транспортни олигопептиди.
Ваков сложен состав, го чини трутовиот млеч единствен и модерен производ.

 

 

 

 

 

Ефектите од производ се :

• има тонизирачки ефект на организмот
• го подобрува апетитот
• го нормализира сонот
• допринесува за регулација на централниот нервен систем
• го обновува метаболизмот и исхраната на ткивата
• ја нормализира функцијата на оштетените органи
• помага во стабилизирањето на крвниот притисок (посебно при хипотензија)
• има контрола на васкуларниот тонус и протокот на крвта
• спречува атеросклероза преку намалување на холестеролот
• регулра работа на ендокриниот систем
• зголемува работоспособност, сексуална желба
• зголемува толеранција према голем физички напор и емоционален стрес
• делува како јак антиоксиданс и имуностимулатор.

Терапевтски индикации :

• кај астенија, физички и ментален замор (ги зголемува природните одбрамбени механизми на телото)

• за превенција и лекување на кардиоваскуларните болести, атеросклероза (богат со фитостероли – антагонист на холестеролските соединенија)
• индициран е кај проблеми со крвниот притисок посебно со хипотензија
• болести на тироидна жлезда (посебно кај хипотиреоза)
• за опоравување на децата со заостанат физички, психички и сексуален развој
• индициран е кај пореметена сексуална функција
• благодарение на својата единствена комплексна структура трутовиот млеч, делува на тестисите и простатата како централен стимуланс и воспоставува биохемиска контрола на продукцијата на андрогените хормони
• кај мажи кои имаат проблеми со стерилитет, со еректилна дисфункција, со импотенција, со намалено либидо, покажува извонреден ефект
• проблеми со простатата (аденом, простатит, рак на простата)
• се препорачува кај рак на дебелото црево, дојката, желудникот и белите дробови
• при менопауза, посебно кај патолошки климактериум
• незаменлив производ кај болните од Sclerosis Multiplex, Alzheimer-ова болест, M. Parkinson
• се препорачува кај разни гинеколошки состојби и заболувања кои се базирани на хормонални промени : PCOSY, аменореја, дисменореја, интерменструални крвавења, хирзутизам, метаболен синдром, климактериум, машки и женски стерилитет
• се препорачува кај разни заболувања и состојби (за време и после радио и хемотерапија, кај болни од карцином кои се многу истоштени, кај психички променети личности кои одбиваат да се хранат и сл.), поради неговото богатство на витамини, минерали, протеини и висока енергетска вредност, 100 гр - 400 ккал
• за намалување на стрес, безволност, напнатост, немир, лоши мисли, стравови, депресивни состојби
• индициран е при опоравување кај луѓе кои трошат многу енергија, за време на интензивен физички и психички напор
• како енергостимуланс, за подобрување на здравјето и подмладување
• кај спортисти за изградба на мускулна маса после напорни тренинзи и натпревари
• се препорачува кај сите кои се стремат да одржат висока ментална и физичка активност во текот на многу години.

Начин на употреба :

по 1/2 - 1 кафено пластично лажиче 2 - 3 пати дневно се топи во уста, 30-40 минути пред јадење или 2 часа после јадење.
Контраиндикации : индивидуална перосетливост на пчелни производи.

 

Регионален Директор за Македонија

Др Анкица Росоклија др.сци дипломирала на Медицинскиот факултет во Скопје во 1976 г. каде што специјализирала во областа Медицинска биохемија во 1988 г., магистрирала во 1986 г. и докторирала 2003 г.

Во 1989 г. била избрана за стручен соработник на предметот неврологија и психијатрија на Медицинскиот факултет во Скопје. 

Од 2003 г. до сега работи како стручен консултант во неколку приватни биохемиски лаборатории во Р. Македонија. Автор е на неколку научни трудови презентирани на национални и меѓународни конгреси и објавени во списанија. 

Од 2005 г. до денес се занимава со комплементарна медицина – апитерапија и со стручни трудови од ова поле учествувала на неколку меѓународни конгреси. Држела стручни и едукативни предавања акредитирани од страна на Лекарската комора на Р. Македонија. 

Автор е на информативни и едукативни текстови од апитерапијата објавувани во Лекарски весник на Р. Македонија.Регионален Директор за Македонија

Др Боне Стеваноски
Специјалист психијатар

 Email:

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

моб. 071/367-198

Мрежен директор и стручен консултант

Др Анкица Росоклија др.сци дипломирала на Медицинскиот факултет во Скопје во 1976 г. каде што специјализирала во областа Медицинска биохемија во 1988 г., магистрирала во 1986 г. и докторирала 2003 г.

Во 1989 г. била избрана за стручен соработник на предметот неврологија и психијатрија на Медицинскиот факултет во Скопје. 

Од 2003 г. до сега работи како стручен консултант во неколку приватни биохемиски лаборатории во Р. Македонија. Автор е на неколку научни трудови презентирани на национални и меѓународни конгреси и објавени во списанија. 

Од 2005 г. до денес се занимава со комплементарна медицина – апитерапија и со стручни трудови од ова поле учествувала на неколку меѓународни конгреси. Држела стручни и едукативни предавања акредитирани од страна на Лекарската комора на Р. Македонија. 

Автор е на информативни и едукативни текстови од апитерапијата објавувани во Лекарски весник на Р. Македонија.

Др Анкица Росоклија др.сци
Специјалист и магистер по медицинска биохемија

Еmail:
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

моб. 077/877-672

моб. 075/298-063

моб. 072/544-405

Офис Менаџер

 

Татјана Дејановска

Email:

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

тел. 034/550-901 

моб. 078/364-501

 

 

 

.