tentorium-plus

ТЕНТОРИУМ ПЛУС дражеи 300 гр

Гранулите произведени во "Тенториум" имаат микросферична обвивка која вклучува и восок, така да добиениот производ има долг век на траење (една година), задржувајќи висок квалитет и цел спектар на активности. Поленот кој се продава на пазарот е со ограничен рок на траење (две недели) поради хидрофилност. Благодарение на микросферичната обвивка која е од природен восок, поленот во производите на "Тенториум" е заштитен од влагата.
Состав : цели зрна од полен, прополис, високо квалитетен мед од северна Русија, микросверична восочна обвивка.

 

 

 

 

 

 

  

Ефектитете од производот се :

• поради присуството на полен заедно со АПИ-СПИРА, како и ХЛЕБИНА и ЧЕРНИКА кои содржат перга, клучен производ во програмата за закрепнување на сите органи на организмот
• го дополнува недостигот на најважните есенцијални амино киселини, олигоелементи, витамини и ензими
• го нормализира бројот на еритроцитите и леукоцити во крвта, го нормализира нивото на хемоглобинот
• ги зајакнува капиларите и ја подобрува циркулацијата на сите крвни садови, посебно важно за мозочните крвни садови
• нормализација на срцевата фрекфенција и крвен притисок, делува кардиотонично, како и производ за профилакса на атеросклероза
• нормализација на метаболизмот на мастите, го регулира нивото на холестеролот и триглицеридите
• воспоставува правилен метаболизам на ензимите и аминокиселините (од суштинско значење кај сите ензимопатии)
• ја регулира работата на ендокрините жлезди
• ја нормализира работата на гастроинтестиналниот тракт
• го чисти организмот и делува на патогените микроорганизми
• делува хепатопротективно (го штити црниот дроб ), ги регенерира оштетените клетки и ја активира микрозомалната оксидацијата на црниот дроб
• има силно антиоксидантно дејство, дејствува како стабилизатор на клеточната мембрана
• го забрзува процесот на биотрансформација и детоксикација, ги врзува и елиминира отровите (особено нитрити и нитрати)
• важен извор на полинезаситени масни киселини
• го подобрува и го забрзува растот (анаболички ефект)
• го стимулира имуниот систем и органите кои се одговорни за производство на клетките на имунолошкиот систем, го зајакнува и забрзува имунолошкиот одговор на организмот
• ја подобрува отпорноста на организмот при психичко и физичко оптеретување и брзо ги надополнува енергетските резерви во случај на зголемен физички и психички напор
• има анти-стресно и смирувачко дејство
• има одлична геронтолоша активност (го забавува стареењето), ги регулира нарушените процеси на промена на материи кои настануваат со процесот на стареење на клетките на организмот.

Терапевтски индикации :

• средство за подобрување на имунитетот
• за анемии
• профилакса и лекување на кардио-васкуларниот систем, артериосклероза, атеросклероза
• делува антисклеротично
• антистресно
• делува антидепресивно
• делува стимулативно на централен нервен систем (важно за различни типови на деменции, за Sclerosis Multiplex, M. Parkinson, Alzheimer-ова болест)
• заедно со производот ХЛЕБИНА го решава недостигот на калиум и се препорачува кај пациенти кои имаат недостаток на калиум поради употреба на лекови (диуретици, инсулин, кортикостероиди, флуконазол, лаксативи, антациди) или имаат бубрежна или срцева слабост
• се препорачува при употреба на производот ХИНАЗИ за надополнување на калиум
• делува хепатопротеткивно и се препорачува при сите заболување на црниот дроб, вклучувајќи и инфективен хепатит
• болести на гастроинтестиналниот систем (желудечноцревниот систем)
• лекување на кахексија, пореметувања на метаболизмот
• оштетување на паренхиматозните органи и нервниот систем
• лекување на наследно-дегенеративни болести, миопатии и други болести, епилепсија
• астенија, психички и физички замор, стрес, депресивни состојби
• климактериум, намалена сексуална активност
• кај мажи (простатит, бенигна хиперплазија на простата и други проблеми)
• кај дерматовенеролошки заболувања, рани, чиреви
• ревматоиден артрит, полиартрит, коксартроза, гонартроза, спондилоза
• последици од радиоактивно зрачење и рехабилитација на организмот после радио и хемотерапија 
• во период после хируршки интервенции за побрза рехабилитација (скратување на време на опоравување)
• подобрување на општата состојба на организмот, за спортисти, студенти, возрасни лица, бремени жени, доилки, деца на возраст после 1 година од животот.

Начин на употреба :

Возрасни : по 1/2 - 1 кафено пластично лажиче 2 - 3 пати дневно се топи во уста, 30-40 минути пред јадење или 2 часа после јадење
Деца : од 1 до 3 години по 1/4 кафено пластично лажиче 2 - 3 пати дневно се топи во уста, 30-40 минути пред јадење или 2 часа после јадење
• од 3 до 7 години по 1/3 кафено пластично лажиче 2 - 3 пати дневно се топи во уста, 30-40 минути пред јадење или 2 часа по јадење
• од 7 до 14 години по 1/2 кафено пластично лажиче 2 - 3 пати дневно се топи во уста, 30-40 минути пред јадење или 2 часа по јадење.
Контраиндикации : индивидуална преосетливост на пчелни производи.

 

Регионален Директор за Македонија

Др Анкица Росоклија др.сци дипломирала на Медицинскиот факултет во Скопје во 1976 г. каде што специјализирала во областа Медицинска биохемија во 1988 г., магистрирала во 1986 г. и докторирала 2003 г.

Во 1989 г. била избрана за стручен соработник на предметот неврологија и психијатрија на Медицинскиот факултет во Скопје. 

Од 2003 г. до сега работи како стручен консултант во неколку приватни биохемиски лаборатории во Р. Македонија. Автор е на неколку научни трудови презентирани на национални и меѓународни конгреси и објавени во списанија. 

Од 2005 г. до денес се занимава со комплементарна медицина – апитерапија и со стручни трудови од ова поле учествувала на неколку меѓународни конгреси. Држела стручни и едукативни предавања акредитирани од страна на Лекарската комора на Р. Македонија. 

Автор е на информативни и едукативни текстови од апитерапијата објавувани во Лекарски весник на Р. Македонија.Регионален Директор за Македонија

Др Боне Стеваноски
Специјалист психијатар

 Email:

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

моб. 071/367-198

Мрежен директор и стручен консултант

Др Анкица Росоклија др.сци дипломирала на Медицинскиот факултет во Скопје во 1976 г. каде што специјализирала во областа Медицинска биохемија во 1988 г., магистрирала во 1986 г. и докторирала 2003 г.

Во 1989 г. била избрана за стручен соработник на предметот неврологија и психијатрија на Медицинскиот факултет во Скопје. 

Од 2003 г. до сега работи како стручен консултант во неколку приватни биохемиски лаборатории во Р. Македонија. Автор е на неколку научни трудови презентирани на национални и меѓународни конгреси и објавени во списанија. 

Од 2005 г. до денес се занимава со комплементарна медицина – апитерапија и со стручни трудови од ова поле учествувала на неколку меѓународни конгреси. Држела стручни и едукативни предавања акредитирани од страна на Лекарската комора на Р. Македонија. 

Автор е на информативни и едукативни текстови од апитерапијата објавувани во Лекарски весник на Р. Македонија.

Др Анкица Росоклија др.сци
Специјалист и магистер по медицинска биохемија

Еmail:
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

моб. 077/877-672

моб. 075/298-063

моб. 072/544-405

Офис Менаџер

 

Татјана Дејановска

Email:

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

тел. 034/550-901 

моб. 078/364-501

 

 

 

.