ekstra-b-2

ЕКСТРА-БЕФУНГИН дражеи 180 гр
ЧАГА - "КРАЛИЦА НА БИЛКИТЕ" и "БОЖЈИ ПОДАРОК"

Единствениот и моќен ефект на производот ЕКСТРА-БЕФУНГИН се должи на неговиот состав, кој содржи многу ефикасни и високо квалитетни компоненти : печурка "чага" (Inonotus obliquus), екстракт од кантарион и прополис. Чага е печурка која паразитира на брезата и наликува на изгорена и избраздена кора. Илјадници години таа се користела во Евроазија и поради своите лековити својства (запишани во кинескиот попис на лекови, стар 2300 години) е наречена "Кралица на билките" и "Божји подарок". Најзастапена е во традиционалната руска и источноевропска медицина. Сибирската чага станала многу популарна кога во шеесетите години е спомната во книгата "Оддел за рак" на нобеловецот Александар Солжењицин (1970 година), во која го опишува сопственото оздравување од карцином.
Чагата е полна со биолошки активни материи : тритерпеноиди, феноли, меланин, мала количина на бетулинска (чагина) киселина. Најмоќното оружје се смета чагина киселина, која према руските научници го нормализира метаболизмот и лековито делува на сите ткива и органи на човекот. Таа е најсилен антиоксиданс и е на прво место на скалата за мерење на присуство на антиоксиданси во производите во храната. Присуството на бетулинската киселина делува на клетките на бенигните и малигните тумори, го спречува нивиото размножување и ги уништува, без да наштети на здравите клетки. Делува против малигните клетки на следните органи : дојка, јајници, грло на матката, простата, бели дробови, желудец, слезена, мозок, тимусот, делува лековито на меланом, лимфом и леукемија. Корисна е и како додатна терапија при радио и хемотерапија, бидејќи ги ублажува нивните нус појави и го зајакнува имунитетот.
Чагата е моќен природен адаптоген, делува против стресот, кој е причина за 90% болести. Во времето на СССР, владата им наредила на своите спортисти и астронаути да користат адаптогени за подобрување на интелектуалните и физички способности. Чагата се покажала како најделотворен адаптоген. Руските научници направиле од чагата креми за третман на заболувањата на зглобовите и вените. Тие разработиле начин овие креми да допрат до зглобовите и вените, а со тоа да се намалат болките, мускулните контракции и директно да се отклонат солите и токсините од зглобовите. На тој начин ги успориле дегенеративните промени на рскавиците и зглобовите. Во клиниката во Владивосток лекарите известиле за 100% излекување на псоријаза со оваа печурка. Лековитите компоненти на чагата делуваат антивоспалително, антивирусно, антиоксидантно, имуностимулативно, антиканцерогено, аналгетски.
Комбинацијата помеѓу кантарионот и печурката чага, кој е основа на производот, бил познат стотици години, се користел и сеуште се користи во традиционалната медицина на Сибир. На оваа комбинација се "надоврзува" антибактериското, антивирусното и антифунгалното дејство на прополисот кој се смета за антибиотик на 21-от век во светот. Комбинацијата од лековитата печурка, кантарион и прополис имаат синергистичко дејство, а со тоа значително се подобруваат нивните индивидуални делувања.
Состав : високо квалитетен сибирски мед, прополис, восок, диететски влакна од пченица и 'рж (Secale cereale), екстракт од лековитата печурка "чага" (Inonotus obliquus), екстракт од кантарион.

Ефектитете од производот се :

• главен извор на основни макро и микроелементи - железо, селен, магнезиум, калиум, бакар, кобалт, молидбен
• ефикасно средство за покачување на нивото на железото при негов недостаток
• го покачува бројот на леукоцитите за време и после радиолошко зрачење, хемотерапија
• има силно антиоксидантно и хепатопротективно дејство
• има силно имуностимулативно дејство (ја зголемува природната одбрамбена моќ на телото)
• најефикасен природен производ за спречување и развој на онколошките болести
• има позитивен ефект во различни видови дисбактериози кај болестите на гастроинтестиналниот тракт
• посебно се препорачува кај мажи кои имаат проблеми со уринарниот тракт, со простатата и пречки при мокрењето
• при поголемо пореметување на имуниот систем, се дава континуирано некоку месеци.

Терапевтски индикации :

• заедно со производите СОРБУС и ФОРМУЛА РА, клучен производ во програмата за решавање на проблемите во организмот
• зајакнување на имунолошкиот систем, имунорехабилитација, имунолошка корекција
• стресни состојби и имунодефицитни состојби предизвикани од стрес
• поголеми пореметувања на имунолошкиот систем предизвикани од патолошки процеси кои траат повеќе од три месеци
• профилакса и лекување на тумори кои се на различни локализации
• рехабилитација на телото после примање на радио и хемо терапија, стероиди и сл.
• после прележана болест која може да доведе до намалување на менталните и физичките способности
• дополнителна поддршка во третманот на атеросклерозата
• хронични воспаленија на гастроинтестиналниот тракт и цревата (гастрит, холецистит, енетероколит, колит, дискинезија), други болести на гастроинтестиналниот систем, дисбактериоза на цревата, чиреви
• проблем со вените на долните екстремитети, проширени вени, хемороиди
• лекување и регенерација на клетките во црниот дроб, болести на црниот дроб (хепатит, цироза на црниот дроб, камења во жолчното кесе)
• респираторни болести, акутни и хронични (синузит, бронхит, астма и други)
• настинки, грип, инфекции на уво, сепса
• габични заболувања локални и системски
• профилакса и недостаток на витамини и минерали
• помош при откажување од лошите навики
• се препорачува за жителите на еколошки загадените региони и луѓето кои живеат или работат во нездрава околина (зачадени и задушливи простории, работа со хемикалии и др.).

Начин на употреба :

Возрасни : по 1/2 - 1 кафено пластично лажиче 2 - 3 пати дневно се топи во уста, 30-40 минути пред јадење или 2 часа после јадење
Деца : од 1 до 3 години по 1/4 кафено пластично лажиче 2 - 3 пати дневно се топи во уста, 30-40 минути пред јадење или 2 часа после јадење
• од 3 до 7 години по 1/3 кафено пластично лажиче 2 - 3 пати дневно се топи во уста, 30-40 минути пред јадење или 2 часа по јадење
• од 7 до 14 години по 1/2 кафено пластично лажиче 2 - 3 пати дневно се топи во уста, 30-40 минути пред јадење или 2 часа по јадење.
ЕКСТРА-БЕФУНГИН може да се да комбинира со сите видови на лекови или продукти за исхрана.
Во третманот на болестите на гастро-интестиналниот тракт после растопувањето на дражеите во устата, препорачливо е да се испие една чаша млака вода.
Кај онколошките болести постепено дозите се наголемуваат и се препорачува 1-2 супени пластични лажици три пати на ден да се жвака. Обавезно е пиење на поголеми количини вода (минмум 1-2 литри).
Контраиндикации : индивидуална преосетливост на пчелни производи.

 

Регионален Директор за Македонија

Др Анкица Росоклија др.сци дипломирала на Медицинскиот факултет во Скопје во 1976 г. каде што специјализирала во областа Медицинска биохемија во 1988 г., магистрирала во 1986 г. и докторирала 2003 г.

Во 1989 г. била избрана за стручен соработник на предметот неврологија и психијатрија на Медицинскиот факултет во Скопје. 

Од 2003 г. до сега работи како стручен консултант во неколку приватни биохемиски лаборатории во Р. Македонија. Автор е на неколку научни трудови презентирани на национални и меѓународни конгреси и објавени во списанија. 

Од 2005 г. до денес се занимава со комплементарна медицина – апитерапија и со стручни трудови од ова поле учествувала на неколку меѓународни конгреси. Држела стручни и едукативни предавања акредитирани од страна на Лекарската комора на Р. Македонија. 

Автор е на информативни и едукативни текстови од апитерапијата објавувани во Лекарски весник на Р. Македонија.Регионален Директор за Македонија

Др Боне Стеваноски
Специјалист психијатар

 Email:

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

моб. 071/367-198

Мрежен директор и стручен консултант

Др Анкица Росоклија др.сци дипломирала на Медицинскиот факултет во Скопје во 1976 г. каде што специјализирала во областа Медицинска биохемија во 1988 г., магистрирала во 1986 г. и докторирала 2003 г.

Во 1989 г. била избрана за стручен соработник на предметот неврологија и психијатрија на Медицинскиот факултет во Скопје. 

Од 2003 г. до сега работи како стручен консултант во неколку приватни биохемиски лаборатории во Р. Македонија. Автор е на неколку научни трудови презентирани на национални и меѓународни конгреси и објавени во списанија. 

Од 2005 г. до денес се занимава со комплементарна медицина – апитерапија и со стручни трудови од ова поле учествувала на неколку меѓународни конгреси. Држела стручни и едукативни предавања акредитирани од страна на Лекарската комора на Р. Македонија. 

Автор е на информативни и едукативни текстови од апитерапијата објавувани во Лекарски весник на Р. Македонија.

Др Анкица Росоклија др.сци
Специјалист и магистер по медицинска биохемија

Еmail:
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

моб. 077/877-672

моб. 075/298-063

моб. 072/544-405

Офис Менаџер

 

Татјана Дејановска

Email:

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

тел. 034/550-901 

моб. 078/364-501

 

 

 

.