apig-2

АПИГРАНУЛА 2 (ЛИНИЈА НА ЖИВОТОТ 2) дражеи 180 гр

Состав : високо квалитетен мед од Северна Русија, прополис, полен, восок, екстракти од растенија - домашно нане, валеријана, вртипоп (tanacetum parthenium), волчја малина (atropa beladonna), овчарска торбичка, смил (helichrysum italicum), микро и макроелементи - калиум, натриум, калциум, хлор, манган, железо, селен, цинк, хром, кобалт, молибден, сребро, ванадиум, бакар, магнезиум и др., витамини - тиамин, рибофлавин, пиридоксин, никотинамид, фолна киселина, аскорбинска киселина, пантотенска киселина, циjанкобаламин (B12), витамини Е, А, К

 

 

 

 

 

  

 

Ефектите од производот се :

• изразен антивоспалителен ефект и клучен производ заедно со АПИГРАНУЛА 1 и АПИГРАНУЛА 3 во антивоспалителната програма, кој се должи на биолошки активните материи на лековитите растенија и на прополисот во состав на производот
• го нормализира процесот на создавање на жолчка, лачењето, како и составот на жолчката и ги елиминира грчевите во жолчното ќесе
• благ диуретик
• делува антиинфламаторно
• подобрува функцијата на црниот дроб
• го подобрува апетитот
• го подобрува метаболизмот
• врши детоксикација (исфрлање на сите видови отрови од телото)
• го спречува развојот или влошување на хепатит, хроничен холецистит
• дејствува против паразити
• го подобрува движењето на храната низ цревата.

Терапевтски индикации :

• профилакса и лечење на болести на црниот дроб, бубрезите и жолчката
• камења во жолчното кесе, бубрези
• при дискинезија на билијарниот тракт како средство за подобрување на циркулацијата на жолчката низ жолчното кесе
• замастен црн дроб, цироза
• за време и после прележан хепатит
• во комплексен третман на ламблиоза и други паразити
• се препорачува при воспалителни заболувања на бубрезите и мочниот меур
• третман на кожни болести (егзема, псоријаза, витилиго, алергиски појави на кожата)
• при бременост (гадење и повраќање)
• заедно со АПИГРАНУЛА 1 и АПИГРАНУЛА 3 клучен производ vo programata за детоксикација на организмот
• се препорачува во програмата за корекција (губење) на телесната тежина.

Начин на употреба :

Возрасни : по 1/2 - 1 кафено пластично лажиче 3 пати се топи во уста, 30-40 минути пред јадење или 2 часа по јадење, а потоа се испива една чаша млака вода
Деца : 1 до 3 години по 1/4 кафено пластично лажиче 3 пати на ден се топи во уста, 30-40 минути пред јадење или 2 часа по јадење, а потоа се испива една чаша млака вода
• 3 до 7 години по 1/3 кафено пластично лажиче 3 пати на ден се топи во уста, 30-40 минути пред јадење или 2 часа по јадење, а потоа се испива една чаша млака вода
• 7 до 14 години 1/2 кафено пластично лажиче 3 пати на ден се топи во уста, 30-40 минути пред јадење или 2 часа по јадење, а потоа се испива една чаша млака вода.

Контраиндикации : индвидуална преосетливост на пчелни производи.

Препорака : одредени непријатни реакции се нормална појава во тек на детоксикацијата на организмот. За да се избегне ова во текот на третманот, препорачливо е да се земаат првите 4-5 дена помали дози и да се пие повеќе вода.

Со цел за профилакса на сезонските влошување на хроничните болести, се препорачува "Апигранула 2" да се користи два пати годишно во тек на две до три недели (по можност во рана пролет и есен).

При употреба на сите три производи АПИГРАНУЛА 1, 2 и 3, најдобри резултати се постигнуваат кога се користат по следнава шема :
• Апигранула 1 во тек на првата и втората недела
• Апигранула 2 во тек на третата и четвртата недела
• Апигранула 3 во тек на петтата и шестата недела.

 

Регионален Директор за Македонија

Др Анкица Росоклија др.сци дипломирала на Медицинскиот факултет во Скопје во 1976 г. каде што специјализирала во областа Медицинска биохемија во 1988 г., магистрирала во 1986 г. и докторирала 2003 г.

Во 1989 г. била избрана за стручен соработник на предметот неврологија и психијатрија на Медицинскиот факултет во Скопје. 

Од 2003 г. до сега работи како стручен консултант во неколку приватни биохемиски лаборатории во Р. Македонија. Автор е на неколку научни трудови презентирани на национални и меѓународни конгреси и објавени во списанија. 

Од 2005 г. до денес се занимава со комплементарна медицина – апитерапија и со стручни трудови од ова поле учествувала на неколку меѓународни конгреси. Држела стручни и едукативни предавања акредитирани од страна на Лекарската комора на Р. Македонија. 

Автор е на информативни и едукативни текстови од апитерапијата објавувани во Лекарски весник на Р. Македонија.Регионален Директор за Македонија

Др Боне Стеваноски
Специјалист психијатар

 Email:

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

моб. 071/367-198

Мрежен директор и стручен консултант

Др Анкица Росоклија др.сци дипломирала на Медицинскиот факултет во Скопје во 1976 г. каде што специјализирала во областа Медицинска биохемија во 1988 г., магистрирала во 1986 г. и докторирала 2003 г.

Во 1989 г. била избрана за стручен соработник на предметот неврологија и психијатрија на Медицинскиот факултет во Скопје. 

Од 2003 г. до сега работи како стручен консултант во неколку приватни биохемиски лаборатории во Р. Македонија. Автор е на неколку научни трудови презентирани на национални и меѓународни конгреси и објавени во списанија. 

Од 2005 г. до денес се занимава со комплементарна медицина – апитерапија и со стручни трудови од ова поле учествувала на неколку меѓународни конгреси. Држела стручни и едукативни предавања акредитирани од страна на Лекарската комора на Р. Македонија. 

Автор е на информативни и едукативни текстови од апитерапијата објавувани во Лекарски весник на Р. Македонија.

Др Анкица Росоклија др.сци
Специјалист и магистер по медицинска биохемија

Еmail:
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

моб. 077/877-672

моб. 075/298-063

моб. 072/544-405

Офис Менаџер

 

Татјана Дејановска

Email:

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

тел. 034/550-901 

моб. 078/364-501

 

 

 

.