hlebina-300g

ХЛЕБИНА дражеи 300 гр

Словенскиот збор "HLEBINA" се користи за "пчелин леб". Лебот отсекогаш бил основата на човековата исхрана. До денешни денови се одржала традицијата кршење леб на свадби како симбол на "сит" и "полн" живот и здравје. Пчеларите велат за ПЕРГА-та дека е "пчелин леб", кој пчелите го создаваат со посебен начин на "конзервирање" на поленот, а се' со цел да им биде достапен во текот на зимата, за исхрана на младите пчели. Јадејќи перга младите пчели за три дена 1500 пати се наголемуваат и од ларви стануваат пчели.
За разлика од поленот, пергата е "обработена", ферментиран цветен прав (полен), кој пчелите го собираат и внесуваат во кошницата. Потоа го "натопуваат"со секретите кои ги лачат од своите жлезди, го "сместуваат", во саќето и одозгора го "заливаат"со мед. Во овој процес на ферментација вака "обработениот" полен станува побогат со аминокиселини, ензими, разни квасници, бактерии, млечна киселина и др. Пергата содржи преку 100 разни видови габички, преку 80 видови квасници, преку 40 видови бактерии. Извор е на калим поради тоа што го содржи 40% , магнезум 25% и железо 17% и се она што го содржи поленот, собран од цветовите на растенијата. Ова ја подобрува нејзината биолошка активност до таа мера, што ниту еден друг производ во природата или вештачки синтетизиран, ја нема биолошката активност на пергата.
Состав : перга, високо квалитетен мед од северна Русија, восок.

Ефектитете од производот се :

• антиинфламаторно, антимикробно, антивирусно, антифунгално дејство
• позитивно влијае на цревната флора, ја подобрува апсорпцијата, варењето и искористувањето на хранливите материи
• ја подобрува размената на материите и го поддржува регулирањето на телесната тежина
• ј подобрува општата состојба и способност за работа
• ја регулира и нормализира функцијата на црниот дроб
• ја подобрува работата на кардиоваскуларниот систем
• ја подобрува работата на вегетативниот нервен систем
• го стимулира системот за создавање на крв и ја подобрува крвната слика
• ја подобрува циркулацијата, особено на крвните садови на мозокот
• ја подобрува резистеноста (отпорноста) на организмот кон сите видови оптеретувања
• го стимулира растот и регенерацијата на сите ткива во организмот
• врши детоксикација и го помага исфрлувањето на токсините и слободните радикали
• ја зголемува отпорноста на организмот кон сите видови зрачења (вклучувајќи ја и радиоактивноста)
• позитивно делува на простатата
• го стимулира лачењето на жолчката
• помага за нормална функцијата на панкреасот
• има благ диуретски ефект
• го подобрува видот и меморијата
• го забавува растот на туморите
• ги забавува биолошките процеси на стареење на клетките.

Teрапевтски индикации :

• поради присуството на перга, зедно со ЧЕРНИКА, како и АПИ-СПИРА и ТЕНТОРИУМ кои содржат полен, ХЛЕБИНА-та е клучен производ во програмата за закрепнување на сите органи на организмот
• заедно со производот ТЕНТОРИУМ ПЛУС го решава недостигот на калиум и се препорачува кај пациентите кои имаат недостаток на калиум поради употреба на лекови (диуретици, инсулин, кортикостероиди, флуконазол, лаксативи, антациди) или имаат бубрежна или срцева слабост
• детоксикација
• белодробна туберкулоза и туберкулоза на други локализации
• како средство за профилакса на атеросклероза и кардиоваскуларни заболувања (мозочен удар, миокарден инфаркт, ангина пекторис, итн.)
• помага за правилна исхрана на срцевиот мускул (кај пореметен ритам на срцето, миокардит, кај миокардна дистрофија)
• шеќерна болест (дијабетес) и компликации од него
• псоријаза, витилиго, дерматит, невродерматит, егзема, херпес и др. кожни заболувања
• хроничен замор, малаксаност, растројство на сонот, физичко и психичко преоптоварување, стрес, мигрена, спазам на крвните садови, спазам на нервите
• рехабилитација после хируршки интервенции, после прележани тешки болести, скршеници на коски, трауми на черепот и мозокот
• хроничен хепатит
• хронична бубрежна болест, рак на простатата, воспаление на тестисите и други андрогени проблеми
• сексуални проблеми кај мажите и жените
• третман на гинеколошки болести, неплодност (ХЛЕБИНАТА се нарекува "фабрика за деца"), климактериум
• третман на еректилна дисфункција (импотенција) и неплодност кај мажите
• помага во третманот на болести на зависност (алкохол, никотин, дрога, таблети)
• помага кај децата во раст и формирање на коските и забите
• како средство за зајакнување на телото : на бремените жени, доилките, возрасните лица, децата и спортистите
• заштита на организмот за времето на радио и хемо терапија и во периодот после тоа
• јакнење на одбрамбените сили на организмот, особено во еколошки загадените региони (при радиоактивност и сл.).

Начин на употреба :

Возрасни : се топат во уста 3-4-6 гранули три пати на ден, 30-40 минути пред јадење или 2 часа по јадење
Деца : од 3 до 7 години по 1-2 гранули се топи во уста три пати на ден, 30 - 40 минути пред јадење или 2 часа по јадење
• од 7 до 14 години по 2-3 гранули се топат во уста три пати на ден, 30 - 40 минути пред јадење или 2 часа по јадење.
Контраиндикации : индивидуална преосетливост на пчелни производи.

Регионален Директор за Македонија

Др Анкица Росоклија др.сци дипломирала на Медицинскиот факултет во Скопје во 1976 г. каде што специјализирала во областа Медицинска биохемија во 1988 г., магистрирала во 1986 г. и докторирала 2003 г.

Во 1989 г. била избрана за стручен соработник на предметот неврологија и психијатрија на Медицинскиот факултет во Скопје. 

Од 2003 г. до сега работи како стручен консултант во неколку приватни биохемиски лаборатории во Р. Македонија. Автор е на неколку научни трудови презентирани на национални и меѓународни конгреси и објавени во списанија. 

Од 2005 г. до денес се занимава со комплементарна медицина – апитерапија и со стручни трудови од ова поле учествувала на неколку меѓународни конгреси. Држела стручни и едукативни предавања акредитирани од страна на Лекарската комора на Р. Македонија. 

Автор е на информативни и едукативни текстови од апитерапијата објавувани во Лекарски весник на Р. Македонија.Регионален Директор за Македонија

Др Боне Стеваноски
Специјалист психијатар

 Email:

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

моб. 071/367-198

Мрежен директор и стручен консултант

Др Анкица Росоклија др.сци дипломирала на Медицинскиот факултет во Скопје во 1976 г. каде што специјализирала во областа Медицинска биохемија во 1988 г., магистрирала во 1986 г. и докторирала 2003 г.

Во 1989 г. била избрана за стручен соработник на предметот неврологија и психијатрија на Медицинскиот факултет во Скопје. 

Од 2003 г. до сега работи како стручен консултант во неколку приватни биохемиски лаборатории во Р. Македонија. Автор е на неколку научни трудови презентирани на национални и меѓународни конгреси и објавени во списанија. 

Од 2005 г. до денес се занимава со комплементарна медицина – апитерапија и со стручни трудови од ова поле учествувала на неколку меѓународни конгреси. Држела стручни и едукативни предавања акредитирани од страна на Лекарската комора на Р. Македонија. 

Автор е на информативни и едукативни текстови од апитерапијата објавувани во Лекарски весник на Р. Македонија.

Др Анкица Росоклија др.сци
Специјалист и магистер по медицинска биохемија

Еmail:
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

моб. 077/877-672

моб. 075/298-063

моб. 072/544-405

Офис Менаџер

 

Татјана Дејановска

Email:

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

тел. 034/550-901 

моб. 078/364-501

 

 

 

.