pegus

ПЕГУС (ПРОДУКТ БР. 1) 15 мл

ПЕГУС е водно-алкохолен концентрат на чист прополис. Порано се мислело дека прополисот е спореден производ во пчеларството, но тоа е голема заблуда. Денеска прополисот е на прво место како потполно природен производ, се смета за антибиотик на 21-от век и е од непроценлива вредност како превенција при заслабен имунитет. 

Тој е производ на активноста на пчелното семејство, а пчеларите го нарекуваат "пчелно лепило" или "смола". Во животот на пчелното семејство прополисот има лековита улога, благодарение на своите уникатни заштитни својства, кои се одамна познати на луѓето.
По хемиски состав се состои од биолошки активни супстанци од животинско и растително потекло : 55% се растителни смоли, 15% етерични масла, 25% восок, витамини, органски киселини, макро и микро елементи и есенцијални аминокиселини.
Научната лабораторија на компанијата "Тенториум" успеала да добие потполно нов облик на прополис, кој е патентиран и е наречен ПРОИЗВОД БР 1 (ПЕГУС). Ексклузивитетот на новиот производ е во тоа, што лесно се употребува, извонредно средство за детоксикација и е многу ефикасен.
Во производот процентот на алкохолот е сведен на минимум, така да можат да го користат сите луѓе, повозрасните, дури и децата, без проблем. Новитет е и тоа што ПЕГУСОТ е потполно очистен од механички примеси, содржината на восокот не е поголема од 0.5%, а флавоноиди и феноли (кои се основните носители на заштитните својства на прополисот ) ги има 40.55%.
Прополисот е природен антибиотик кој делува бактерицидно, антивирусно и антифунгално. Ги раствара заштитните обвивки на предизвикувачите на туберкулоза, бруцелоза, дизентерија и тифус. Делува бактерицидно и на други предизвикувачи (стафилококи, ентеробактерии, хламидија). Исто така е силно фунгицидно средство (кандида, дерматофити, мувли). Делува против протозои и флагелати (трихомонади), паразити (шуга), предизвикувачи на лишаји, антивирусно (против вирусите на грип создава интерферон). Поради сите овие дејства прополисот е конзерванс (може да се користи за конзервирање). Делува антиканцерогено (го спречува растот и ги уништува малигните клетки), го снижува холестеролот, спречува атеросклероза.
Состав : патентиран водно-алкохолен раствор на екстракт на прополис.

Ефектите од производот се :

• го јакне имунитетот и општата снага на организмот
• поради тоа што содржи концентрат од природен прополис кој делува на бактериски, вирусни (посебно на вирусот на грипот, создавајќи интерферон) и габични инфекции, заедно со ЕЈ-ПИ-ВИ е клучен производ во програмата против воспалителни промени во организмот, како природен антибиотик
• создава заштитна опна на слузокожата на гастроинтестиналниот тракт и овозможува заздравување на улкусите
• делува на сите стафилококи, на предизвикувачите на туберкулоза, бруцелоза, дифтерија и тифус
• делува против сите вируси
• делува на трихомонас вагиналис, на мувла, лишаи, скабиес
• благотворно делува во дерматологијата
• помага при автоимуните болести
• помага при хормонални пореметувања
• помага при долготрајни хронични заболувања (атеросклероза, липидемии и многу други)
• помага при болести на внатрешните органи
• намалува стрес и замор, подобрува апетит и расположение
• го заштитува организмот од штетните влијанија на надворешната средина (радијација, загадена атмосфера, присуство на штетни производи)
• делува антиканцерогено.

Терапевски индикации :

• во стоматологијата превентива од парадентоза, јакнење на гингивите и непцата, штити од кариес и предвремено стареење на забите
• ако се додаде во храната го зголемува локалниот имунитет на органите за варење, создава заштитна опна на површината на слузокожата на гастроинтестиналниот тракт, ги уништува вирусите, габичките и бактериите, овозможува оздравување на улкусите и ја намалува иритацијата на слузницата
• за зајакнување на општите заштитни снаги на организмот во борба против заболувања предизвикани со слабеење на имунитетот (хронични болести на кожата и внатрешните органи, автоимуните болести, хормоналните пореметувања)
• за намалување на стресот и заморот, а за зголемување на апетитот, работната способност и расположението
• за зголемување на општите снаги на организмот во борба со штетните влијанија на надворешната средина (радијација, загадена атмосфера, внесување на штетни производи, лекови, лоши навики).

Начин на употреба :

Возрасни :
по 4-5 капки 3-4 пати на ден, на коцка шеќер, леб или друг прехрамбен производ
Деца :
зависно од возраста 1-3 капки два до три пати на ден, на коцка шеќер, леб или друг прехрамбен производ.
Контраиндикации : индивидуална преосетливост на пчелни производи.

 

Регионален Директор за Македонија

Др Анкица Росоклија др.сци дипломирала на Медицинскиот факултет во Скопје во 1976 г. каде што специјализирала во областа Медицинска биохемија во 1988 г., магистрирала во 1986 г. и докторирала 2003 г.

Во 1989 г. била избрана за стручен соработник на предметот неврологија и психијатрија на Медицинскиот факултет во Скопје. 

Од 2003 г. до сега работи како стручен консултант во неколку приватни биохемиски лаборатории во Р. Македонија. Автор е на неколку научни трудови презентирани на национални и меѓународни конгреси и објавени во списанија. 

Од 2005 г. до денес се занимава со комплементарна медицина – апитерапија и со стручни трудови од ова поле учествувала на неколку меѓународни конгреси. Држела стручни и едукативни предавања акредитирани од страна на Лекарската комора на Р. Македонија. 

Автор е на информативни и едукативни текстови од апитерапијата објавувани во Лекарски весник на Р. Македонија.Регионален Директор за Македонија

Др Боне Стеваноски
Специјалист психијатар

 Email:

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

моб. 071/367-198

Мрежен директор и стручен консултант

Др Анкица Росоклија др.сци дипломирала на Медицинскиот факултет во Скопје во 1976 г. каде што специјализирала во областа Медицинска биохемија во 1988 г., магистрирала во 1986 г. и докторирала 2003 г.

Во 1989 г. била избрана за стручен соработник на предметот неврологија и психијатрија на Медицинскиот факултет во Скопје. 

Од 2003 г. до сега работи како стручен консултант во неколку приватни биохемиски лаборатории во Р. Македонија. Автор е на неколку научни трудови презентирани на национални и меѓународни конгреси и објавени во списанија. 

Од 2005 г. до денес се занимава со комплементарна медицина – апитерапија и со стручни трудови од ова поле учествувала на неколку меѓународни конгреси. Држела стручни и едукативни предавања акредитирани од страна на Лекарската комора на Р. Македонија. 

Автор е на информативни и едукативни текстови од апитерапијата објавувани во Лекарски весник на Р. Македонија.

Др Анкица Росоклија др.сци
Специјалист и магистер по медицинска биохемија

Еmail:
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

моб. 077/877-672

моб. 075/298-063

моб. 072/544-405

Офис Менаџер

 

Татјана Дејановска

Email:

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

тел. 034/550-901 

моб. 078/364-501

 

 

 

.