vitos-faktor

ВИТУС ФАКТОР КРЕМ 45 мл

Состав : високо квалитетен мед од северна Русија, полен, восок, растителни масла, смола на бел бор (живица), путер, дестилирана вода.

Ефектите од производот се :

• способност да делува против бактерии, вируси, габички и други штетни микроорганизми
• го намалува чешањето
• има антивоспалително дејство
• природен аналгетик
• намалува или потполно елиминира спазми
• го запира крвавењето
• го регенерира ткивото
• ги намалува и елиминира отоците на ткивата
• ја подобрува микроциркулацијата во ткивата.

Терапевтски индикации :

Пред употреба на ЧИЛИДОНИЈА, ВИТУС ФАКТОР или АПИ-БУСТ КРЕМА треба да се направи тест. На внатрешната страна на надлактицата се мачка тенок слој од кремата и се чека 2-3 саати. Доколку се јави црвенило кремата се разредува со малку маслинов зејтин во однос 1:1 и така разредена се употребува.
• ВИТУС ФАКТОР КРЕМА посебно се препорачува во гинекологијата
• за решавање на андрогени проблеми (простатит, аденом на простата, импотенција, хемороиди)
• делува против воспаленије на слузницата на женските и машки органи
• посебно добри резултати дава при лекување на хемороиди. Кај внатрешни хемороиди се прават чепчиња околу 2 см во должина, се ставаат во фолија и се замрзнуваат. По потреба се ставаат во чмарот. Кај надворешни хемороиди се користи преку ноќ, како компреса
• кај аденом на простата, простатит, полови заболувања, кремата се нанесува во областа на крстот и/или се користи за ректална масажа или во облик на чепчиња
• кај гинеколошки заболувања (цисти, полицистични јајници, ендометриоза, миом, фибром) се нанесува вагинално на тампон, претходно навлажнет со ЕЈ-ПИ-ВИ капки
• за лекување и спречување на влошување на постоечките гинеколошки воспаленија на женските органи (аднексит, вагинит, салпингит и др.) се нанесува на тампон претходно навлажнет со ЕЈ-ПИ-ВИ капки
• кај ерозии на грлото на матката се нанесува на тампон претходно навлажнет со ЕЈ-ПИ-ВИ капки
• кај стерилитет, се нанесува на тампон претходно навлажнет со ЕЈ-ПИ-ВИ капки
• како подлога за физиотерапевтска масажа кај следните заболувања : остеохондроза, гонартроза, артроза, артрит, полиартрит, миозит, миалгија, интеркостална невралгија, ишиалгија, радикулит
• кај проширени вени, тромбоза, тромбофлебит, атеросклероза на крвните садови на нозете се меша со ТЕНТОРИУМ крема во однос 1:1 и се нанесува со лесни движења од петиците према горе, кон срцето, без притискање. Во случај на многу изразени венозни чворови и провидни вени се нанесува како компреса во траење од 30-50 минути. По одстранување на компресата се остава вишокот на кремата спонтано да се впие.
• при болки во петиците, се нанесува како компреса
• рани на кожата поради недоволна микроциркулација, пукнатини на кожата, рани кои тешко и споро зарастуваат, се нанесува како компреса
• убоди од инсекти, се нанесува како компреса
• изгореници, се нанесува како компреса
• физичко повредување на кожата и мекото ткиво, се нанесува како компреса
• херпес на сите локации, се нанесува како компреса
• алергиски појави пратени со чешање, се нанесува како компреса
• при габични заболувања на кожата, ноктите, се аплицира 2 пати на ден. За поуспешен резултат, локалниот третман се комбинира со ЕЈ-ПИ-ВИ капки и дражеи ЕКСТРА-БЕФУНГИН
• кај парадентоза се аплицира на гингивите.
Кај сите терапевтски индикации за подобар ефект се советува покрај ВИТУС ФАКТОР крема да се користат и соодветни дражеи и капки.

 

Регионален Директор за Македонија

Др Анкица Росоклија др.сци дипломирала на Медицинскиот факултет во Скопје во 1976 г. каде што специјализирала во областа Медицинска биохемија во 1988 г., магистрирала во 1986 г. и докторирала 2003 г.

Во 1989 г. била избрана за стручен соработник на предметот неврологија и психијатрија на Медицинскиот факултет во Скопје. 

Од 2003 г. до сега работи како стручен консултант во неколку приватни биохемиски лаборатории во Р. Македонија. Автор е на неколку научни трудови презентирани на национални и меѓународни конгреси и објавени во списанија. 

Од 2005 г. до денес се занимава со комплементарна медицина – апитерапија и со стручни трудови од ова поле учествувала на неколку меѓународни конгреси. Држела стручни и едукативни предавања акредитирани од страна на Лекарската комора на Р. Македонија. 

Автор е на информативни и едукативни текстови од апитерапијата објавувани во Лекарски весник на Р. Македонија.Регионален Директор за Македонија

Др Боне Стеваноски
Специјалист психијатар

 Email:

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

моб. 071/367-198

Мрежен директор и стручен консултант

Др Анкица Росоклија др.сци дипломирала на Медицинскиот факултет во Скопје во 1976 г. каде што специјализирала во областа Медицинска биохемија во 1988 г., магистрирала во 1986 г. и докторирала 2003 г.

Во 1989 г. била избрана за стручен соработник на предметот неврологија и психијатрија на Медицинскиот факултет во Скопје. 

Од 2003 г. до сега работи како стручен консултант во неколку приватни биохемиски лаборатории во Р. Македонија. Автор е на неколку научни трудови презентирани на национални и меѓународни конгреси и објавени во списанија. 

Од 2005 г. до денес се занимава со комплементарна медицина – апитерапија и со стручни трудови од ова поле учествувала на неколку меѓународни конгреси. Држела стручни и едукативни предавања акредитирани од страна на Лекарската комора на Р. Македонија. 

Автор е на информативни и едукативни текстови од апитерапијата објавувани во Лекарски весник на Р. Македонија.

Др Анкица Росоклија др.сци
Специјалист и магистер по медицинска биохемија

Еmail:
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

моб. 077/877-672

моб. 075/298-063

моб. 072/544-405

Офис Менаџер

 

Татјана Дејановска

Email:

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

тел. 034/550-901 

моб. 078/364-501

 

 

 

.