apitok-22

АПИТОК 300 гр

Матичен млеч е специфичен продукт на жлездите на пчелите "дадилки" кој се користи како храна за ларвите и со неа ги добиваат не само состојките кои им се неопходни за раст и развиток, туку и факторите на имунитетот.
Матицата "кралицата на семејството", се храни исклучиво со овој производ и живее 5-7 години, а пчелите работнички кои јадат матичен млеч само во првите 3 дена од нивниот живот, живеат 5-7 недели.
Матичниот млеч е уникатна супстанца со изузетен состав, која ги содржи сите видови на аминокиселини, масни киселини, витамини и повеќе од 100 различни минерали. Главната придобивка од млечот се есенцијалните аминокиселини, кои се составен дел на процесите кои се одвиваат на клеточно ниво, со што се оптимизираат сите витални процеси во организмот. Матичниот млеч ја стимулира циркулацијата на крвта, ја регулира работата на ендокрините жлезди, го стимулира растот и развитокот на целиот организам, дава додатна сила и енергија, ги активира метаболните процеси и како резултат на ова се постигнува нормализација на работата на сите системи и целиот организам. Ги штити клетките од штетното дејство на токсините, има регенеративни својства и анаболички ефект, го намалува заморот, го подобрува сонот, апетитот, меморијата и способноста за работа. Матичниот млеч е имуномодулатор како и прополисот и има антимикробно и антиинфламаторно дејство.
Состав : високо квалитетен мед од северна Русија, матичен млеч, ПЕГУС -активна компонента на прополис.
Оваа комбинација во производот АПИТОК, ги обединува силните метаболички и антиоксидантни својства на матичниот млеч, со имуностимулативното делување на прополисот.

Ефектите од производот се :

• основни дејства кај човекот : продукција на енергија, биорегенерација и детоксикација
• делува антибактериски, антивирусно, антифунгално, антиинфламаторно
• има адаптогено својство - делува синхроно на нашите системи (нервен, ендокрин и имун систем)
• го подобрува имунитетот
• значаен за зајакнување на антистресен и антиоксидативен капацитет
•делува хепатопротективно и се препорачува при сите заболувања на црниот дроб, вклучувајќи го и инфективниот хепатит
• делува стимулативно на CNS (важно за Sclerosis Multiplex, M. Parkinson, Alzheimer-ova bolest)
• профилакса и лекување на кардиоваскуларните болести
• го нормализира и регулира васкуларниот тонус и го нормализира крвниот притисок
• го намалува нивото на холестерол делува антисклеротично (профилакса на атеро и артериосклероза)
•делува антиагрегационо заедно со производите АПИ-ЕЛИТЕ, ЧЕРНИКА, МЕД СО МУМИО и ЕЈ-ПИ-ВИ, важно за сите кои примаат аспирин, андол, антикоагулантна терапија
• ја зајакнува природната моќ на организмот во целост
• ја подобрува екскрецијата на разни токсини, соли на тешки метали и радикали
• заштита од радијација и други видови на зрачење и ги намалува негативните последици од нив
• ги нормализира процесите на размена на материите во сите ткива, со што ја подобрува исхраната на ткивата
• го подобрува видот
• подобрува процеси на регенерација на ткивата
• го забавува процесот на стареење на телото
• подобрува физичка и ментална издржливост.

Терапевтски индикации :

• кај намален имунитет
• делува антисклеротично (профилакса на артериосклероза и атеросклероза)
• го нормализира притисокот (делува позитивно и кај висок и кај низок притисок)
• профилакса и лекување на акутни и хронични респираторни заболувања бронхит, ларингит, пнеумонија, туберкулоза, астма
• во профилакса и лекување на болестите на кардиоваскуларниот систем (стенокардија, ангина пекторис, зголемен ризик за миокарден инфаркт, во период на реконвалесценција после прележан миокарден инфаркт, аритмии и други заболувања)
• гастрит, гастрични и дуоденални улкуси, колит, како и други болести на гастроинтестиналниот систем
• во хирургија, го подобрува заздравувањето на рани и изгореници
• профилакса и лекување на сите видови хепатит, цироза на црниот дроб
• инфективни болести на бубрезите
• вирусни инфекции и настинки, ангина, синузит и слично
• функционални нарушувања на централниот нервен систем
• нарушувања на метаболизмот (вклучувајќи ја и гојноста)
• го нормализира метаболизмот на мастите (го регулира покаченото ниво на холестеролот)
• при нарушувања на менструалниот циклус (недоволна функција на јајниците, PCOSY, стерилитет, аменореја, дисменореја)
• се препорачува во текот на бременоста за правилен развој на фетусот, кај феталната хипоксија
• профилакса кај бремени при инсуфициенција на плацентата, забавувањето на раст и развој на ембрионот
• пред породувањето за подготвувањето на матката
• за правилен раст и развој на децата
• при заболувања на локомоторниот систем (остеопороза, гихт) дегенеративни заболувања (гонартроза, косартроза)
• при намалување на слухот, видот (глауком, катаракта, повреди на очите)
• губење на косата (алопеција ареата, андрогена алопеција, себореја)
• при онколошки заболувања, делува антиканцерогено
• изразен физички и психички замор, стрес, неволност, стравови, лоши мисли
• детоксикација од долготрајна употреба на лекови, алкохол, пушење и дејство на други штетни материи.

Начин на употреба :

Возрасни:
по 1/2 - 1 кафено пластично лажиче 2 пати на ден (сабајле и на пладне, навечер не), 30 минути пред јадење или 2 часа по јадење
Деца:
по 1/4 или 1/3 или 1/2 (зависно од возраста) кафено пластично лажиче 1-2 пати дневно (сабајле и на пладне, навечер не), 30 минути пред јадење или 2 часа по јадење.
Контраиндикации : индивидуална преосетливост на пчелни производи.

 

Регионален Директор за Македонија

Др Анкица Росоклија др.сци дипломирала на Медицинскиот факултет во Скопје во 1976 г. каде што специјализирала во областа Медицинска биохемија во 1988 г., магистрирала во 1986 г. и докторирала 2003 г.

Во 1989 г. била избрана за стручен соработник на предметот неврологија и психијатрија на Медицинскиот факултет во Скопје. 

Од 2003 г. до сега работи како стручен консултант во неколку приватни биохемиски лаборатории во Р. Македонија. Автор е на неколку научни трудови презентирани на национални и меѓународни конгреси и објавени во списанија. 

Од 2005 г. до денес се занимава со комплементарна медицина – апитерапија и со стручни трудови од ова поле учествувала на неколку меѓународни конгреси. Држела стручни и едукативни предавања акредитирани од страна на Лекарската комора на Р. Македонија. 

Автор е на информативни и едукативни текстови од апитерапијата објавувани во Лекарски весник на Р. Македонија.Регионален Директор за Македонија

Др Боне Стеваноски
Специјалист психијатар

 Email:

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

моб. 071/367-198

Мрежен директор и стручен консултант

Др Анкица Росоклија др.сци дипломирала на Медицинскиот факултет во Скопје во 1976 г. каде што специјализирала во областа Медицинска биохемија во 1988 г., магистрирала во 1986 г. и докторирала 2003 г.

Во 1989 г. била избрана за стручен соработник на предметот неврологија и психијатрија на Медицинскиот факултет во Скопје. 

Од 2003 г. до сега работи како стручен консултант во неколку приватни биохемиски лаборатории во Р. Македонија. Автор е на неколку научни трудови презентирани на национални и меѓународни конгреси и објавени во списанија. 

Од 2005 г. до денес се занимава со комплементарна медицина – апитерапија и со стручни трудови од ова поле учествувала на неколку меѓународни конгреси. Држела стручни и едукативни предавања акредитирани од страна на Лекарската комора на Р. Македонија. 

Автор е на информативни и едукативни текстови од апитерапијата објавувани во Лекарски весник на Р. Македонија.

Др Анкица Росоклија др.сци
Специјалист и магистер по медицинска биохемија

Еmail:
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

моб. 077/877-672

моб. 075/298-063

моб. 072/544-405

Офис Менаџер

 

Татјана Дејановска

Email:

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

тел. 034/550-901 

моб. 078/364-501

 

 

 

.