apitonus

АПИТОНУС 300 гр

Aпитонус е современ, ефикасен производ со природни состојки и одличен препарат за козметика. Внесувајќи го овој производ во исхраната, ние сме во состоба да ја збогатиме нашата исхрана со "кралското желе", омилената храна на кралевите. Матичниот млеч во увенологијата (наука за активна долговечност) е опишан како начин за да се продолжи животот.
Состав : високо квалитетен природен мед "Парма", матичен млеч.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ефектите од производот се :

• природен биолошки стимуланс
• има природен тоничен ефект, важно за крвните садови и кожата
• помага за нормализација на притисокот
• го намалува холестеролот во крвта
• помага за спречување на анемии од различно потекло (посебно кај B12 недостаток)
• ја подобрува лактацијата и крвта после породувањето
• ги активира заштитните механизми за намалување на ментален и физички замор
• делува антитоксично против токсини, тешки метали, слободни радикали
• го потикнува метаболизмот во ткивата, ја подобрува нивната исхрана
• ја регулира работата на централниот нервен систем.

Терапевтски индикации :

• се препорачува за унапредување на природните процеси на телото за одбрана
• се препорачува во превенција на кардиоваскуларните заболувања (ангина пекторис, инфаркт, аритмии)
• се препорачува во превенција на атеросклерозата
• се препорачува за нормализација на крвниот притисок
• се препорачува за анемии од различита етиологија
• при губење на крв
• помага на централниот нервен систем во борба со многу заболувања : астенија, неурастенија, депресија, стрес, зголемен физички и ментален замор, мозочен удар, полинеурит, воспаление на фацијален нерв, тригеминус
• позитивно делува при пореметување на видот, слухот, меморијата
• го стимулира репродуктивниот систем (пореметен менструален циклус, заболувања на женските и машки полови органи, при стерилитет, синдром на менопауза)
• се препорачува за време на бременост (најдобар производ за правилен фетален развиток, пред породувањето да спречи хипооксија на фетусот)
• после породувањето да се подобри лактацијата и зајакне крвта во постнаталниот период
• се препорачува да го унапреди растот на предвремено родените и/или со намалена тежина деца
• да се подобри работата на гастроинтестиналниот тракт
• се препорачува за зајакнување на телото за време на хемотерапија, радиотерапија, после операции, прележани болести
• се препорачува за зајакнување на телото после спортски натпревари и за време на тешки тренинзи
• се препорачува да се нанесува тенок слој на навлажнета кожата за козметички цели, бидејќи има подмладувачки ефект.

Начин на употреба :

Возрасни :
по 1/2 - 1 кафено пластично лажиче 2-3 пати на ден, 30 минути пред јадење или 2 часа по јадење.
Деца :
по 1/4 или 1/3 или 1/2 (зависно од возраста) кафено пластично лажиче 2-3 пати на ден, 30 минути пред јадење или 2 часа по јадење.
За козметички цели :
со лесна масажа се втрива на навлажнета кожата. После 15-20 минути се испира со млака вода.
Контраиндикации : не се препоручува при акутни инфективни заболувања или Адисонова болест.

 

Регионален Директор за Македонија

Др Анкица Росоклија др.сци дипломирала на Медицинскиот факултет во Скопје во 1976 г. каде што специјализирала во областа Медицинска биохемија во 1988 г., магистрирала во 1986 г. и докторирала 2003 г.

Во 1989 г. била избрана за стручен соработник на предметот неврологија и психијатрија на Медицинскиот факултет во Скопје. 

Од 2003 г. до сега работи како стручен консултант во неколку приватни биохемиски лаборатории во Р. Македонија. Автор е на неколку научни трудови презентирани на национални и меѓународни конгреси и објавени во списанија. 

Од 2005 г. до денес се занимава со комплементарна медицина – апитерапија и со стручни трудови од ова поле учествувала на неколку меѓународни конгреси. Држела стручни и едукативни предавања акредитирани од страна на Лекарската комора на Р. Македонија. 

Автор е на информативни и едукативни текстови од апитерапијата објавувани во Лекарски весник на Р. Македонија.Регионален Директор за Македонија

Др Боне Стеваноски
Специјалист психијатар

 Email:

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

моб. 071/367-198

Мрежен директор и стручен консултант

Др Анкица Росоклија др.сци дипломирала на Медицинскиот факултет во Скопје во 1976 г. каде што специјализирала во областа Медицинска биохемија во 1988 г., магистрирала во 1986 г. и докторирала 2003 г.

Во 1989 г. била избрана за стручен соработник на предметот неврологија и психијатрија на Медицинскиот факултет во Скопје. 

Од 2003 г. до сега работи како стручен консултант во неколку приватни биохемиски лаборатории во Р. Македонија. Автор е на неколку научни трудови презентирани на национални и меѓународни конгреси и објавени во списанија. 

Од 2005 г. до денес се занимава со комплементарна медицина – апитерапија и со стручни трудови од ова поле учествувала на неколку меѓународни конгреси. Држела стручни и едукативни предавања акредитирани од страна на Лекарската комора на Р. Македонија. 

Автор е на информативни и едукативни текстови од апитерапијата објавувани во Лекарски весник на Р. Македонија.

Др Анкица Росоклија др.сци
Специјалист и магистер по медицинска биохемија

Еmail:
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

моб. 077/877-672

моб. 075/298-063

моб. 072/544-405

Офис Менаџер

 

Татјана Дејановска

Email:

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

тел. 034/550-901 

моб. 078/364-501

 

 

 

.