api-spira

АПИ-СПИРА дражеи 180 гр

Формулата на производот е единствена, затоа што во себе ги комбинира морската алга спирулина и пчелните производи. Јадрото на дражеите е составено од мешавина од полен, мед и прополис, кои се обвиткани со микросверична обвивка од алгата спирулина (Spirulina platensis).
Спирулината е микроскопска, водна, модро-зелена алга (цијанобактерија), која представува најстара група на фотоавтотрофни бактерии на Земјата и се снабдува со енергија преку фотосинтеза. Постојат веќе три милијарди години, поради својот уникатен биохемиски состав (минералните соли кои се во нејзиниот состав, не се распаѓат и до пет години). За цело време на постоење, овие алги го задржале примитивниот облик и карактеристики. Таа е природно избалансиран збир на витамини, минерали и аминокиселини, "спакувани" во лесно сварлива мукопротеинска мембрана. На планетата постојат повеќе од 30 000 различни видови на алги, но модро-зелената е најстара. Присуството на уникатни аминокиселини, многу ретки во природата, ја прават незаменлива.
Спирулината ја познавале и користеле во исхраната, уште древните жители на Средна Африка. Племињата кои ги населувале бреговите на езерото Чад (каде растела), секогаш се одликувале со сила и здравје.
Според истражувањата, во еден грам спирулина има толкаво количество на макро и микроелементи и витамини, како во еден килограм овошје.
Медицинските експерти на Русија сметаат дека во спирулината одредена количина на гликолипиди и сулфурен ациден цефалотин, се супстанци кои можат да служат како антиген во борбата со СИДА.
Состав : спирулина, високo квалитетeн мед од северна Русија, полен, прополис, макро и микроелементи - калиум, натриум, калциум, јод, магнезиум, железо, селен, цинк, хлор, манган, хром, кобалт, молидбен, сребро, ванадиум, бакар и др., витамини - тиамин, рибофлавин, пиридоксин, никотинамид, фолна киселина, аскорбинска киселина, пантотенската киселина, циjанкобаламин (B12) и витамините A, C, Е, К.

Начин на употреба :

Возрасни : по 1/2 до 1 кафено пластично лажиче 2-3 пати дневно се топи во уста, 30-40 минути пред јадење или 2 часа после јадење
Деца : од 3 до 5 години по 1/4 кафено пластично лажиче 2-3 пати дневно се топи во уста, 30-40 минути пред јадење или 2 часа после јадење
• од 5 до 8 години по 1/3 кафено пластично лажиче 2-3 пати дневно се топи во уста, 30-40 минути пред јадење или 2 часа после јадење
• од 8 до 14 години по 1/2 кафено пластично лажиче 2-3 пати дневно се топи во уста, 30-40 минути пред јадење или 2 часа после јадење.
Може да се комбинира со сите лекови и храна.
Контраиндикации : индивидуална преосетливост на пчелни производи.

 

Др Анкица Росоклија др.сци дипломирала на Медицинскиот факултет во Скопје во 1976 г. каде што специјализирала во областа Медицинска биохемија во 1988 г., магистрирала во 1986 г. и докторирала 2003 г.

Во 1989 г. била избрана за стручен соработник на предметот неврологија и психијатрија на Медицинскиот факултет во Скопје. 

Од 2003 г. до сега работи како стручен консултант во неколку приватни биохемиски лаборатории во Р. Македонија. Автор е на неколку научни трудови презентирани на национални и меѓународни конгреси и објавени во списанија. 

Од 2005 г. до денес се занимава со комплементарна медицина – апитерапија и со стручни трудови од ова поле учествувала на неколку меѓународни конгреси. Држела стручни и едукативни предавања акредитирани од страна на Лекарската комора на Р. Македонија. 

Автор е на информативни и едукативни текстови од апитерапијата објавувани во Лекарски весник на Р. Македонија.Регионален Директор за Македонија

Др Боне Стеваноски
Специјалист психијатар

 Email:

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

моб. 071/367-198

Бесплатни стручни консултации кај:

Др Анкица Росоклија др.сци дипломирала на Медицинскиот факултет во Скопје во 1976 г. каде што специјализирала во областа Медицинска биохемија во 1988 г., магистрирала во 1986 г. и докторирала 2003 г.

Во 1989 г. била избрана за стручен соработник на предметот неврологија и психијатрија на Медицинскиот факултет во Скопје. 

Од 2003 г. до сега работи како стручен консултант во неколку приватни биохемиски лаборатории во Р. Македонија. Автор е на неколку научни трудови презентирани на национални и меѓународни конгреси и објавени во списанија. 

Од 2005 г. до денес се занимава со комплементарна медицина – апитерапија и со стручни трудови од ова поле учествувала на неколку меѓународни конгреси. Држела стручни и едукативни предавања акредитирани од страна на Лекарската комора на Р. Македонија. 

Автор е на информативни и едукативни текстови од апитерапијата објавувани во Лекарски весник на Р. Македонија.

AnkicaRosoklija
Др Анкица Росоклија др.сци
Специјалист и магистер по медицинска биохемија

Еmail:
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

моб. 077/877-672

 

Офис Менаџер

 tatjana

Татјана Дејановска

Email:

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

моб. 078/364-501

 

 

 

.