sorbus

СОРБУС дражеи 250 гр

Основната карактеристика на овој производ е тоа, што со помош на медот се зачувани природните својства на плодот на ова растение - Sorbus aucuparia (Јаребика, Офика, Сибирска оскоруша).
Покрај тоа, медот со своите лековити својства го надополнува благотворното дејство на основните состојки на производот. Делувањето на производот е подобрено со додавање на многу супстанци како што се : витаминскиот комплекс (A, C, E, P, K, каротин), фруктоза, гликоза, сахароза, гроздова, лимонска, килибарна киселина, пектин, природен сорбитол и други.
Состав : високо квалитетен сибирски мед, восок, Sorbus aucuparia (Јаребика, Офика, Сибирска оскоруша), сируп од мед со јонизирано сребро.

Начин на употреба :

Возрасни : по 3-6 дражеи три пати на ден се стопат во уста, 30-40 минути пред јадење или 2 часа по јадење
Деца : почнувајќи од 3 години по 1-2 дражеи (зависно од возраста) 2-3 пати на ден се топат во уста, 30-40 минути пред јадење или 2 часа по јадење.
Производот може да се комбинира со сите видови на лекови и храна.
Контраиндикации : индивидуална преосетливост на пчелни производи.

 

Др Анкица Росоклија др.сци дипломирала на Медицинскиот факултет во Скопје во 1976 г. каде што специјализирала во областа Медицинска биохемија во 1988 г., магистрирала во 1986 г. и докторирала 2003 г.

Во 1989 г. била избрана за стручен соработник на предметот неврологија и психијатрија на Медицинскиот факултет во Скопје. 

Од 2003 г. до сега работи како стручен консултант во неколку приватни биохемиски лаборатории во Р. Македонија. Автор е на неколку научни трудови презентирани на национални и меѓународни конгреси и објавени во списанија. 

Од 2005 г. до денес се занимава со комплементарна медицина – апитерапија и со стручни трудови од ова поле учествувала на неколку меѓународни конгреси. Држела стручни и едукативни предавања акредитирани од страна на Лекарската комора на Р. Македонија. 

Автор е на информативни и едукативни текстови од апитерапијата објавувани во Лекарски весник на Р. Македонија.Регионален Директор за Македонија

Др Боне Стеваноски
Специјалист психијатар

 Email:

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

моб. 071/367-198

Бесплатни стручни консултации кај:

Др Анкица Росоклија др.сци дипломирала на Медицинскиот факултет во Скопје во 1976 г. каде што специјализирала во областа Медицинска биохемија во 1988 г., магистрирала во 1986 г. и докторирала 2003 г.

Во 1989 г. била избрана за стручен соработник на предметот неврологија и психијатрија на Медицинскиот факултет во Скопје. 

Од 2003 г. до сега работи како стручен консултант во неколку приватни биохемиски лаборатории во Р. Македонија. Автор е на неколку научни трудови презентирани на национални и меѓународни конгреси и објавени во списанија. 

Од 2005 г. до денес се занимава со комплементарна медицина – апитерапија и со стручни трудови од ова поле учествувала на неколку меѓународни конгреси. Држела стручни и едукативни предавања акредитирани од страна на Лекарската комора на Р. Македонија. 

Автор е на информативни и едукативни текстови од апитерапијата објавувани во Лекарски весник на Р. Македонија.

AnkicaRosoklija
Др Анкица Росоклија др.сци
Специјалист и магистер по медицинска биохемија

Еmail:
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

моб. 077/877-672

 

Офис Менаџер

 tatjana

Татјана Дејановска

Email:

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

моб. 078/364-501

 

 

 

.