formula-ra2

ФОРМУЛА РА дражеи 180 гр

Основата за позитивните ефекти кои ги добиваме при употреба на овој производ е неговиот состав, во кој значајно место завзема ензимот липаза, кој има уникатна способност да го вари восокот, а ова е корисно за здравјето на човекот.
Претпоставката дека липазата која ја има во овој производ екорисна за човековото здравје, датира уште од пред 100 години. Испитувањата за дејството на липазата прв започнал да ги прави рускиот научник - зоопатолог, имунолог и геронтолог Илија Илич Мечников (добитник на Нобеловата награда за медицина во 1908 година). Тој тргнал од тоа дека многу вируси и бактерии имаат заштитна мембрана, која по составот и својствата е слична со восокот, а тоа значи дека мембраната е многу отпорна на хемиски влијанија. 
Во традиционалната медицина кај словенските народи, многу одамна било познато својство на липазата. Релативно неодамна беше откриено дека дури и во старите руски книги има рецепти од XVII век, каде овој ензим се советувал за лекување на белодробните болести, кај возрасни луѓе и жени кои немале деца. Сепак, оваа информација била внимателно чувана и била предавана само од генерација на генерација во семејствата на пчеларите и билкарите.
Денес е познато дека долготрајната употреба на ензимот липаза од пчелините производи во храната и козметиката, има позитивно влијание.

Состав: високо квалитетен мед од северниот дел на Русија, прополис, полен, восок, ензим липаза, микросверична обвивка.

Начин на употреба:

Возрасни: по 1/2 - 1 кафено пластично лажиче 2 - 3 пати дневно се топи во уста, 30-40 минути пред јадење или 2 часа после јадење
Деца: од 1 до 3 години по 1/4 кафено пластично лажиче 2 - 3 пати дневно се топи во уста, 30-40 минути пред јадење или 2 часа после јадење
• од 3 до 7 години по 1/3 кафено пластично лажиче 2 - 3 пати дневно се топи во уста, 30-40 минути пред јадење или 2 часа по јадење
• од 7 до 14 години по 1/2 кафено пластично лажиче 2 - 3 пати дневно се топи во уста, 30-40 минути пред јадење или 2 часа по јадење.
Контраиндикации : индивидуална перосетливост на пчелни производи.

 

Др Анкица Росоклија др.сци дипломирала на Медицинскиот факултет во Скопје во 1976 г. каде што специјализирала во областа Медицинска биохемија во 1988 г., магистрирала во 1986 г. и докторирала 2003 г.

Во 1989 г. била избрана за стручен соработник на предметот неврологија и психијатрија на Медицинскиот факултет во Скопје. 

Од 2003 г. до сега работи како стручен консултант во неколку приватни биохемиски лаборатории во Р. Македонија. Автор е на неколку научни трудови презентирани на национални и меѓународни конгреси и објавени во списанија. 

Од 2005 г. до денес се занимава со комплементарна медицина – апитерапија и со стручни трудови од ова поле учествувала на неколку меѓународни конгреси. Држела стручни и едукативни предавања акредитирани од страна на Лекарската комора на Р. Македонија. 

Автор е на информативни и едукативни текстови од апитерапијата објавувани во Лекарски весник на Р. Македонија.Регионален Директор за Македонија

Др Боне Стеваноски
Специјалист психијатар

 Email:

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

моб. 071/367-198

Бесплатни стручни консултации кај:

Др Анкица Росоклија др.сци дипломирала на Медицинскиот факултет во Скопје во 1976 г. каде што специјализирала во областа Медицинска биохемија во 1988 г., магистрирала во 1986 г. и докторирала 2003 г.

Во 1989 г. била избрана за стручен соработник на предметот неврологија и психијатрија на Медицинскиот факултет во Скопје. 

Од 2003 г. до сега работи како стручен консултант во неколку приватни биохемиски лаборатории во Р. Македонија. Автор е на неколку научни трудови презентирани на национални и меѓународни конгреси и објавени во списанија. 

Од 2005 г. до денес се занимава со комплементарна медицина – апитерапија и со стручни трудови од ова поле учествувала на неколку меѓународни конгреси. Држела стручни и едукативни предавања акредитирани од страна на Лекарската комора на Р. Македонија. 

Автор е на информативни и едукативни текстови од апитерапијата објавувани во Лекарски весник на Р. Македонија.

AnkicaRosoklija
Др Анкица Росоклија др.сци
Специјалист и магистер по медицинска биохемија

Еmail:
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

моб. 077/877-672

 

Офис Менаџер

 tatjana

Татјана Дејановска

Email:

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

моб. 078/364-501

 

 

 

.