apihit

АПИ-ХИТ 15 мл

Пчелниот хитозан е биополимер на XXI век, изолиран од хитинската обвивка на пчелите. 
Во организмот на човекот хитозанот ги сврзува јоните на натриумот и хлорот, што овозможува да се јаде дури и многу солена храна, без таа да штети на здравјето на луѓето. Хитозанот има можност за селективно одстранување на штетните супстанци од телото (токсини, соли на тешки метали, вишок на холестерол и други липиди, радионуклеиди, слободни радикали, како и вишок на внесени медикаменти).
Основната улога на овој производ, кој е комбинација на хитозан со сибирска ела и рафинирано сончогледово масло е детоксикација на телото од токсините. Сибирската ела во себе содржи макро и микро елементи, витамини, провитамини, етерични масла (до 48%), ензими и стеарин, a хитозанот има структура која генетски е многу блиска до структурата на човечкот. Хитозанот има радипоротективно дејство, а исто така се врзува за слободните радикали во телото и така делува како антиоксиданс. 
Напреднатата технологија на компанијата "Тенториум" овозможи соединување на две уникатни супстанци, екстракт од сибирската ела и хитозан во единствен производ АПИ-ХИТ. Без оглед на сложената структура на хитозанот, преку овој производ се овозможува негова достапност во секоја клетка во телото.
Состав : екстракт од иглички од сибирска ела, ниско молекуларен хитозан, рафинирано сончогледово масло.

Начин на употреба :

Возрасни : дозирањето е индивидуално, зависно од целта на терапијата од 3 до 7 капки во чаша вода 3 до 4 пати на ден, 30-40 минути пред јадење или 2 часа по јадење (максимум до 21 капка на ден).
По потреба може да се користи локално, за надворешна употреба.
Може да се комбинира со сите лекови и храна.
Контраиндикации : индивидуална преосетливост на пчелни производи.

 

Др Анкица Росоклија др.сци дипломирала на Медицинскиот факултет во Скопје во 1976 г. каде што специјализирала во областа Медицинска биохемија во 1988 г., магистрирала во 1986 г. и докторирала 2003 г.

Во 1989 г. била избрана за стручен соработник на предметот неврологија и психијатрија на Медицинскиот факултет во Скопје. 

Од 2003 г. до сега работи како стручен консултант во неколку приватни биохемиски лаборатории во Р. Македонија. Автор е на неколку научни трудови презентирани на национални и меѓународни конгреси и објавени во списанија. 

Од 2005 г. до денес се занимава со комплементарна медицина – апитерапија и со стручни трудови од ова поле учествувала на неколку меѓународни конгреси. Држела стручни и едукативни предавања акредитирани од страна на Лекарската комора на Р. Македонија. 

Автор е на информативни и едукативни текстови од апитерапијата објавувани во Лекарски весник на Р. Македонија.Регионален Директор за Македонија

Др Боне Стеваноски
Специјалист психијатар

 Email:

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

моб. 071/367-198

Бесплатни стручни консултации кај:

Др Анкица Росоклија др.сци дипломирала на Медицинскиот факултет во Скопје во 1976 г. каде што специјализирала во областа Медицинска биохемија во 1988 г., магистрирала во 1986 г. и докторирала 2003 г.

Во 1989 г. била избрана за стручен соработник на предметот неврологија и психијатрија на Медицинскиот факултет во Скопје. 

Од 2003 г. до сега работи како стручен консултант во неколку приватни биохемиски лаборатории во Р. Македонија. Автор е на неколку научни трудови презентирани на национални и меѓународни конгреси и објавени во списанија. 

Од 2005 г. до денес се занимава со комплементарна медицина – апитерапија и со стручни трудови од ова поле учествувала на неколку меѓународни конгреси. Држела стручни и едукативни предавања акредитирани од страна на Лекарската комора на Р. Македонија. 

Автор е на информативни и едукативни текстови од апитерапијата објавувани во Лекарски весник на Р. Македонија.

AnkicaRosoklija
Др Анкица Росоклија др.сци
Специјалист и магистер по медицинска биохемија

Еmail:
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

моб. 077/877-672

 

Офис Менаџер

 tatjana

Татјана Дејановска

Email:

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

моб. 078/364-501

 

 

 

.