ej-pi-vi

ЕЈ-ПИ-ВИ од 15 мл

Според последните научни истражувања единствено минералот шунгит поседува уникатната способност да и дава природни својства на водата која поминува низ него. Водата на овој начин ја менува својата поларна структура и добива својства на така наречена "жива вода", која во природата извира на некои места во Сибир и Урал. Оваа вода ја подобрува општата состојба на организмот. 
Во производот ЕЈ-ПИ-ВИ на водната база е додадена компонента на прополис, артепелин Ц, растворлив во вода, кој го зајакнува активното биолошко делување на"шунгираната" вода.


Состав : прополис со артепелин Ц, растворен во дестилирана вода, која е збогатена со природниот минерал шунгит и со јони на сребро (сребрена вода).

Начин на употреба :

Возрасни од 10-15 капки во една шоља вода, 3 пати на ден.
Деца : до 1 година - по една капка, зависно од возраста 3x/ден
од 1-3 години - 1/4 кафено пластично лажиче 3x/ден
од 3-6 години - 1/3 кафено пластично лажиче 3x/ден
од 6-8 години - 1/2 кафено пластично лажиче 3x/ден
над 8 години - 1 кафено пластично лажиче 3x/ден

 

Др Анкица Росоклија др.сци дипломирала на Медицинскиот факултет во Скопје во 1976 г. каде што специјализирала во областа Медицинска биохемија во 1988 г., магистрирала во 1986 г. и докторирала 2003 г.

Во 1989 г. била избрана за стручен соработник на предметот неврологија и психијатрија на Медицинскиот факултет во Скопје. 

Од 2003 г. до сега работи како стручен консултант во неколку приватни биохемиски лаборатории во Р. Македонија. Автор е на неколку научни трудови презентирани на национални и меѓународни конгреси и објавени во списанија. 

Од 2005 г. до денес се занимава со комплементарна медицина – апитерапија и со стручни трудови од ова поле учествувала на неколку меѓународни конгреси. Држела стручни и едукативни предавања акредитирани од страна на Лекарската комора на Р. Македонија. 

Автор е на информативни и едукативни текстови од апитерапијата објавувани во Лекарски весник на Р. Македонија.Регионален Директор за Македонија

Др Боне Стеваноски
Специјалист психијатар

 Email:

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

моб. 071/367-198

Бесплатни стручни консултации кај:

Др Анкица Росоклија др.сци дипломирала на Медицинскиот факултет во Скопје во 1976 г. каде што специјализирала во областа Медицинска биохемија во 1988 г., магистрирала во 1986 г. и докторирала 2003 г.

Во 1989 г. била избрана за стручен соработник на предметот неврологија и психијатрија на Медицинскиот факултет во Скопје. 

Од 2003 г. до сега работи како стручен консултант во неколку приватни биохемиски лаборатории во Р. Македонија. Автор е на неколку научни трудови презентирани на национални и меѓународни конгреси и објавени во списанија. 

Од 2005 г. до денес се занимава со комплементарна медицина – апитерапија и со стручни трудови од ова поле учествувала на неколку меѓународни конгреси. Држела стручни и едукативни предавања акредитирани од страна на Лекарската комора на Р. Македонија. 

Автор е на информативни и едукативни текстови од апитерапијата објавувани во Лекарски весник на Р. Македонија.

AnkicaRosoklija
Др Анкица Росоклија др.сци
Специјалист и магистер по медицинска биохемија

Еmail:
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

моб. 077/877-672

 

Офис Менаџер

 tatjana

Татјана Дејановска

Email:

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

моб. 078/364-501

 

 

 

.