api-boct

АПИ-БУСТ КРЕМ 50 мл

Создадена специјално за жените, поради нејзиниот позитивен козметички ефект на кожата (го зголемува тугорот и го забавува стареењето) и може да се каже дека не постои крем сличен на неа. Се користи како козметичко, профилактичко и лековито средство. Живица од бел бор (ферментиранa смола од бел бор), го добила своето име од старословенскиот збор "живот", затоа што е одамна позната по способноста да ги уништува патогените микроорганизми (бактерии, вируси, габи и други).
Кремата е збогатена со мед и прополис, кои дополнително ја штитат и негуваат оштетената кожа, а истовремено ја хранат здравата кожа. Восокот на потполно природен начин ја одржува влажноста на кожата, со што во голема мера го зајакнува козметичкиот ефект на кремата.
Редовна употреба на кремата АПИ-БУСТ дава одличен козметички ефект - ја подобрува еластичноста и цврстината на кожата.
Состав : високо квалитетен мед од северна Русија, екстракт од прополис, восок, полен, ланолин, растителни масла, вода, масло од камфор, живица од бел бор (ферментиранa смола од бел бор ), екстракт од рен, пчелин екстракт (уникатен ингредиент Тенториум).

Начин на употреба :

Траењето на третманот се одредува според индивидуалните потреби.
Се препорачува периодично повторување на третманот.
Ако проблематичните делови на кожата постојано се влажни, потребно е прво кожата да се осуши со нанесување на ЕЈ-ПИ-ВИ капките, а потоа кога кожата ќе се осуши се нанесува кремата.

 

Др Анкица Росоклија др.сци дипломирала на Медицинскиот факултет во Скопје во 1976 г. каде што специјализирала во областа Медицинска биохемија во 1988 г., магистрирала во 1986 г. и докторирала 2003 г.

Во 1989 г. била избрана за стручен соработник на предметот неврологија и психијатрија на Медицинскиот факултет во Скопје. 

Од 2003 г. до сега работи како стручен консултант во неколку приватни биохемиски лаборатории во Р. Македонија. Автор е на неколку научни трудови презентирани на национални и меѓународни конгреси и објавени во списанија. 

Од 2005 г. до денес се занимава со комплементарна медицина – апитерапија и со стручни трудови од ова поле учествувала на неколку меѓународни конгреси. Држела стручни и едукативни предавања акредитирани од страна на Лекарската комора на Р. Македонија. 

Автор е на информативни и едукативни текстови од апитерапијата објавувани во Лекарски весник на Р. Македонија.Регионален Директор за Македонија

Др Боне Стеваноски
Специјалист психијатар

 Email:

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

моб. 071/367-198

Бесплатни стручни консултации кај:

Др Анкица Росоклија др.сци дипломирала на Медицинскиот факултет во Скопје во 1976 г. каде што специјализирала во областа Медицинска биохемија во 1988 г., магистрирала во 1986 г. и докторирала 2003 г.

Во 1989 г. била избрана за стручен соработник на предметот неврологија и психијатрија на Медицинскиот факултет во Скопје. 

Од 2003 г. до сега работи како стручен консултант во неколку приватни биохемиски лаборатории во Р. Македонија. Автор е на неколку научни трудови презентирани на национални и меѓународни конгреси и објавени во списанија. 

Од 2005 г. до денес се занимава со комплементарна медицина – апитерапија и со стручни трудови од ова поле учествувала на неколку меѓународни конгреси. Држела стручни и едукативни предавања акредитирани од страна на Лекарската комора на Р. Македонија. 

Автор е на информативни и едукативни текстови од апитерапијата објавувани во Лекарски весник на Р. Македонија.

AnkicaRosoklija
Др Анкица Росоклија др.сци
Специјалист и магистер по медицинска биохемија

Еmail:
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

моб. 077/877-672

 

Офис Менаџер

 tatjana

Татјана Дејановска

Email:

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

моб. 078/364-501

 

 

 

.