cilidonija-222

ЧИЛИДОНИЈА КРЕМ 50 мл

Рецептот за оваа крема датира многу одамна. Била омилена и многу барана и се применувала дури и во стариот Рим. Оваа крема во себе ги обединува знаењата кои на луѓето им биле достапни уште пред повеќе илјади години и современите научни достигнувања во областа на чистење и негување на кожата, лекување и профилакса од појава на кожните болести.
Живица од бел бор (ферментирана смола од бел бор) го добила името од старословенскиот збор "живот", затоа што одамна е позната по способноста да ги уништува разните микроорганизми.
ЧИЛИДОНИЈА кремата е збогатена со мед и прополис, кои дополнително ја хранат, штитат и негуваат било оштетената или здравата кожа. Прополисот ги дополнува антимикробните својства на смолата од белиот бор, а восокот на потполно природен начин ја одржува влажноста на кожата.
Состав : високо квалитетен мед од северна Русија, екстракт на прополис, восок, растителни масла, живица од бел бор (ферментирана смола од бел бор).
• кремата ја обновува и чисти кожата

 
Состав : високо квалитетен мед од северна Русија, екстракт на прополис, восок, растителни масла, живица од бел бор (ферментирана смола од бел бор).

Начин на употреба :

Секој ден се нанесува на очистена (со млака вода или со ЕЈ-ПИ-ВИ капки) површина на оштетена кожа. После 2-3 часа остатоците од кремата кои не се впиени, се отстрануваат со марамица или се исплакнуваат со млака вода.
Ако проблематичните делови на кожата се постојано влажни, потребно е прво да се осуши кожата со ЕЈ-ПИ-ВИ капки. Кога кожата ќе стане сува, дури тогаш се става кремата.

 

Др Анкица Росоклија др.сци дипломирала на Медицинскиот факултет во Скопје во 1976 г. каде што специјализирала во областа Медицинска биохемија во 1988 г., магистрирала во 1986 г. и докторирала 2003 г.

Во 1989 г. била избрана за стручен соработник на предметот неврологија и психијатрија на Медицинскиот факултет во Скопје. 

Од 2003 г. до сега работи како стручен консултант во неколку приватни биохемиски лаборатории во Р. Македонија. Автор е на неколку научни трудови презентирани на национални и меѓународни конгреси и објавени во списанија. 

Од 2005 г. до денес се занимава со комплементарна медицина – апитерапија и со стручни трудови од ова поле учествувала на неколку меѓународни конгреси. Држела стручни и едукативни предавања акредитирани од страна на Лекарската комора на Р. Македонија. 

Автор е на информативни и едукативни текстови од апитерапијата објавувани во Лекарски весник на Р. Македонија.Регионален Директор за Македонија

Др Боне Стеваноски
Специјалист психијатар

 Email:

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

моб. 071/367-198

Бесплатни стручни консултации кај:

Др Анкица Росоклија др.сци дипломирала на Медицинскиот факултет во Скопје во 1976 г. каде што специјализирала во областа Медицинска биохемија во 1988 г., магистрирала во 1986 г. и докторирала 2003 г.

Во 1989 г. била избрана за стручен соработник на предметот неврологија и психијатрија на Медицинскиот факултет во Скопје. 

Од 2003 г. до сега работи како стручен консултант во неколку приватни биохемиски лаборатории во Р. Македонија. Автор е на неколку научни трудови презентирани на национални и меѓународни конгреси и објавени во списанија. 

Од 2005 г. до денес се занимава со комплементарна медицина – апитерапија и со стручни трудови од ова поле учествувала на неколку меѓународни конгреси. Држела стручни и едукативни предавања акредитирани од страна на Лекарската комора на Р. Македонија. 

Автор е на информативни и едукативни текстови од апитерапијата објавувани во Лекарски весник на Р. Македонија.

AnkicaRosoklija
Др Анкица Росоклија др.сци
Специјалист и магистер по медицинска биохемија

Еmail:
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

моб. 077/877-672

 

Офис Менаџер

 tatjana

Татјана Дејановска

Email:

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

моб. 078/364-501

 

 

 

.