tentorium

ТЕНТОРИУМ КРЕМ 50мл

Кремата "Тенториум" е повеќе функционална и еден од најефикасните производи на компанијата. Прецизно избалансираните состојки на кремата овозможуваат, активните состојки да се транспортираат од површината на кожата 5-7 см, до најдлабоките делови на кожата, со што се постигнува долготрајен и благотворен ефект.
Апитоксин е стручен термин за отровот на пчелите, кој го користат исклучиво во самоодбрана кога е загрозена нивната кошница, нивниот дом, за да го истераат непријателот, а не да го убијат. На задниот дел од телото на пчелите има 2 жлезди кои лачат отров, резервоар (кесичка) во која отровот се собира и од каде преку осилото е спремен за примена. Осилото има засеци, така што кога пчелата ќе убоде, осилото најчесто останува во кожата. За жал, пчелата после ова умира. Иако отров, тој во контролирани количини е безбеден и е многу корисен за човекот. Пчелниот отров е одличен катализатор за хемиските процеси во организмот и влијае врз нивната брзината. 
Состав : растителни масла, восок, дестилирана вода, камфорно масло, екстрат од рен, Пегус - компоненти на прополис, димексид (диметил сулфоксид), пчелен отров.

Начин на употреба :

индивидуална, максимално време траење на терапијата без пауза е четири месеци.
Контраиндикации :
хиперсензитивност на индивидуалните компоненти на кремата, зголемена телесна температура (повисока од 38,8 степени). По аплицирањето на кремата не се препорачува употреба на сауна или туширање со топла вода, топол џакузи или лежење во када со топла вода.

 

Др Анкица Росоклија др.сци дипломирала на Медицинскиот факултет во Скопје во 1976 г. каде што специјализирала во областа Медицинска биохемија во 1988 г., магистрирала во 1986 г. и докторирала 2003 г.

Во 1989 г. била избрана за стручен соработник на предметот неврологија и психијатрија на Медицинскиот факултет во Скопје. 

Од 2003 г. до сега работи како стручен консултант во неколку приватни биохемиски лаборатории во Р. Македонија. Автор е на неколку научни трудови презентирани на национални и меѓународни конгреси и објавени во списанија. 

Од 2005 г. до денес се занимава со комплементарна медицина – апитерапија и со стручни трудови од ова поле учествувала на неколку меѓународни конгреси. Држела стручни и едукативни предавања акредитирани од страна на Лекарската комора на Р. Македонија. 

Автор е на информативни и едукативни текстови од апитерапијата објавувани во Лекарски весник на Р. Македонија.Регионален Директор за Македонија

Др Боне Стеваноски
Специјалист психијатар

 Email:

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

моб. 071/367-198

Бесплатни стручни консултации кај:

Др Анкица Росоклија др.сци дипломирала на Медицинскиот факултет во Скопје во 1976 г. каде што специјализирала во областа Медицинска биохемија во 1988 г., магистрирала во 1986 г. и докторирала 2003 г.

Во 1989 г. била избрана за стручен соработник на предметот неврологија и психијатрија на Медицинскиот факултет во Скопје. 

Од 2003 г. до сега работи како стручен консултант во неколку приватни биохемиски лаборатории во Р. Македонија. Автор е на неколку научни трудови презентирани на национални и меѓународни конгреси и објавени во списанија. 

Од 2005 г. до денес се занимава со комплементарна медицина – апитерапија и со стручни трудови од ова поле учествувала на неколку меѓународни конгреси. Држела стручни и едукативни предавања акредитирани од страна на Лекарската комора на Р. Македонија. 

Автор е на информативни и едукативни текстови од апитерапијата објавувани во Лекарски весник на Р. Македонија.

AnkicaRosoklija
Др Анкица Росоклија др.сци
Специјалист и магистер по медицинска биохемија

Еmail:
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

моб. 077/877-672

 

Офис Менаџер

 tatjana

Татјана Дејановска

Email:

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

моб. 078/364-501

 

 

 

.