МАТИЧЕН МЛЕЧ

- специфичен продукт на жлездите на пчелите "дадилки" кој се користи како храна за ларвите и со неа ги добиваат не само состојките кои им се неопходни за раст и развиток, туку и факторите на имунитетот.
Матицата "кралицата на семејството", се храни исклучиво со овој производ и живее 5-7 години, а пчелите работнички кои јадат матичен млеч само во првите 3 дена од нивниот живот, живеат 5-7 недели.
Матичниот млеч е уникатна супстанца со изузетен состав, која ги содржи сите видови на аминокиселини, масни киселини, витамини и повеќе од 100 различни минерали. Главната придобивка од млечот се есенцијалните аминокиселини, кои се составен дел на процесите кои се одвиваат на клеточно ниво, со што се оптимизираат сите витални процеси во организмот. Матичниот млеч ја стимулира циркулацијата на крвта, ја регулира работата на ендокрините жлезди, го стимулира растот и развитокот на целиот организам, дава додатна сила и енергија, ги активира метаболните процеси и како резултат на ова се постигнува нормализација на работата на сите системи и целиот организам. Ги штити клетките од штетното дејство на токсините, има регенеративни својства и анаболички ефект, го намалува заморот, го подобрува сонот, апетитот, меморијата и способноста за работа. Матичниот млеч е имуномодулатор како и прополисот и има антимикробно и антиинфламаторно дејство.
Производи кои ги имаме во Македонија се АПИТОК - матичен млеч со екстракт од прополис и природен мед и производот АПИТОНУС - матичен млеч во комбинација со високо квалитетен природен мед од Сибир.
Посебен уникатен производ, единствен во светот и најнов производ на апифитокомпанијата "Тенториум" е ТРУТОВ МЛЕЧ, расплод од трутови (хомогенат) кој ги содржи сите витамини, макро и микро елементи, протеини и фитостероли.

Др Анкица Росоклија др.сци дипломирала на Медицинскиот факултет во Скопје во 1976 г. каде што специјализирала во областа Медицинска биохемија во 1988 г., магистрирала во 1986 г. и докторирала 2003 г.

Во 1989 г. била избрана за стручен соработник на предметот неврологија и психијатрија на Медицинскиот факултет во Скопје. 

Од 2003 г. до сега работи како стручен консултант во неколку приватни биохемиски лаборатории во Р. Македонија. Автор е на неколку научни трудови презентирани на национални и меѓународни конгреси и објавени во списанија. 

Од 2005 г. до денес се занимава со комплементарна медицина – апитерапија и со стручни трудови од ова поле учествувала на неколку меѓународни конгреси. Држела стручни и едукативни предавања акредитирани од страна на Лекарската комора на Р. Македонија. 

Автор е на информативни и едукативни текстови од апитерапијата објавувани во Лекарски весник на Р. Македонија.Регионален Директор за Македонија

Др Боне Стеваноски
Специјалист психијатар

 Email:

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

моб. 071/367-198

Бесплатни стручни консултации кај:

Др Анкица Росоклија др.сци дипломирала на Медицинскиот факултет во Скопје во 1976 г. каде што специјализирала во областа Медицинска биохемија во 1988 г., магистрирала во 1986 г. и докторирала 2003 г.

Во 1989 г. била избрана за стручен соработник на предметот неврологија и психијатрија на Медицинскиот факултет во Скопје. 

Од 2003 г. до сега работи како стручен консултант во неколку приватни биохемиски лаборатории во Р. Македонија. Автор е на неколку научни трудови презентирани на национални и меѓународни конгреси и објавени во списанија. 

Од 2005 г. до денес се занимава со комплементарна медицина – апитерапија и со стручни трудови од ова поле учествувала на неколку меѓународни конгреси. Држела стручни и едукативни предавања акредитирани од страна на Лекарската комора на Р. Македонија. 

Автор е на информативни и едукативни текстови од апитерапијата објавувани во Лекарски весник на Р. Македонија.

AnkicaRosoklija
Др Анкица Росоклија др.сци
Специјалист и магистер по медицинска биохемија

Еmail:
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

моб. 077/877-672

 

Офис Менаџер

 tatjana

Татјана Дејановска

Email:

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

моб. 078/364-501

 

 

 

.