apitok-22

АПИТОК 300 гр

Матичен млеч е специфичен продукт на жлездите на пчелите "дадилки" кој се користи како храна за ларвите и со неа ги добиваат не само состојките кои им се неопходни за раст и развиток, туку и факторите на имунитетот.
Матицата "кралицата на семејството", се храни исклучиво со овој производ и живее 5-7 години, а пчелите работнички кои јадат матичен млеч само во првите 3 дена од нивниот живот, живеат 5-7 недели.
Матичниот млеч е уникатна супстанца со специфичен состав, која ги содржи сите видови на аминокиселини, масни киселини, витамини и повеќе од 100 различни минерали. Главната придобивка од млечот се есенцијалните аминокиселини, кои се составен дел на процесите кои се одвиваат на клеточно ниво, со што се оптимизираат сите витални процеси во организмот. Матичниот млеч ја стимулира циркулацијата на крвта, ја регулира работата на ендокрините жлезди, го стимулира растот и развитокот на целиот организам, дава дополнителна  сила и енергија, ги активира метаболните процеси и како резултат на ова се постигнува нормализација на работата на сите системи и целиот организам.

Состав : високо квалитетен мед од северна Русија, матичен млеч, ПЕГУС -активна компонента на прополис.
Оваа комбинација во производот АПИТОК, ги обединува силните метаболички и антиоксидантни својства на матичниот млеч, со имуностимулативното делување на прополисот.

Начин на употреба :

Возрасни:
по 1/2 - 1 кафено пластично лажиче 2 пати на ден (сабајле и на пладне, навечер не), 30 минути пред јадење или 2 часа по јадење
Деца:
по 1/4 или 1/3 или 1/2 (зависно од возраста) кафено пластично лажиче 1-2 пати дневно (сабајле и на пладне, навечер не), 30 минути пред јадење или 2 часа по јадење.
Контраиндикации : индивидуална преосетливост на пчелни производи.

 

Др Анкица Росоклија др.сци дипломирала на Медицинскиот факултет во Скопје во 1976 г. каде што специјализирала во областа Медицинска биохемија во 1988 г., магистрирала во 1986 г. и докторирала 2003 г.

Во 1989 г. била избрана за стручен соработник на предметот неврологија и психијатрија на Медицинскиот факултет во Скопје. 

Од 2003 г. до сега работи како стручен консултант во неколку приватни биохемиски лаборатории во Р. Македонија. Автор е на неколку научни трудови презентирани на национални и меѓународни конгреси и објавени во списанија. 

Од 2005 г. до денес се занимава со комплементарна медицина – апитерапија и со стручни трудови од ова поле учествувала на неколку меѓународни конгреси. Држела стручни и едукативни предавања акредитирани од страна на Лекарската комора на Р. Македонија. 

Автор е на информативни и едукативни текстови од апитерапијата објавувани во Лекарски весник на Р. Македонија.Регионален Директор за Македонија

Др Боне Стеваноски
Специјалист психијатар

 Email:

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

моб. 071/367-198

Бесплатни стручни консултации кај:

Др Анкица Росоклија др.сци дипломирала на Медицинскиот факултет во Скопје во 1976 г. каде што специјализирала во областа Медицинска биохемија во 1988 г., магистрирала во 1986 г. и докторирала 2003 г.

Во 1989 г. била избрана за стручен соработник на предметот неврологија и психијатрија на Медицинскиот факултет во Скопје. 

Од 2003 г. до сега работи како стручен консултант во неколку приватни биохемиски лаборатории во Р. Македонија. Автор е на неколку научни трудови презентирани на национални и меѓународни конгреси и објавени во списанија. 

Од 2005 г. до денес се занимава со комплементарна медицина – апитерапија и со стручни трудови од ова поле учествувала на неколку меѓународни конгреси. Држела стручни и едукативни предавања акредитирани од страна на Лекарската комора на Р. Македонија. 

Автор е на информативни и едукативни текстови од апитерапијата објавувани во Лекарски весник на Р. Македонија.

AnkicaRosoklija
Др Анкица Росоклија др.сци
Специјалист и магистер по медицинска биохемија

Еmail:
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

моб. 077/877-672

 

Офис Менаџер

 tatjana

Татјана Дејановска

Email:

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

моб. 078/364-501

 

 

 

.