Добродојдовте на Тенториум.мк

"Тенториум" е прва и најголема апифитокомпанија во светот. Основана во 1988 година во градот Перм, Сибир, Русија. Со тек на своето работење, добила голем број признанија и медали. На својата 15 годишнина доби орден од Руската Федерација за "Заслуга за земјата". Према пропозициите на Апимондија, таа е водечка компанија во светот, наградена со 10 златни, 5 сребрени и 2 бронзени медали. Годинава во Москва (април 2013) славеше 25 годишен јубилеј.

    

Во Македонија компанијата постои осум години со дистрибутивен центар во Струмица, под раководство на Д-р Боне Стеваноски. Исто така во работата на компанијата активно учествува и Д-р Анкица Росоклија др. сци, како бесплатен стручен консултант.

Компанијата низ својата многу годишна работа го најде идеалниот спој на традиционалната медицина, со векови негувана и чувана кај рускиот народ и модерниот начин на производство. Благодарение на новата технологија која се користи при изработка на медовата смеса - ултразвучна хомогенизација (мешање без греење) се гарантира највисок степен на квалитет на композитната смеса, бидејќи ако медот се загрева над 45 степени, ја губи својата биолошка активност и станува смеса на протеини. На ваков начин производите на компанијата се "живи" и ова богатство од недопрената Сибирска природа, да Ви биде достапно во служба на Вашето здравје.

Во својот асортиман има голем број на производи на база на пчелини производи за кои се знае дека исклучително поволно влијаат на здравјето на луѓето. Освен вообичаените пчелини производи кои со векови се користат на нашите простори (мед, матичен млеч, прополис, полен, пчелин восок), компанијатата Тенториум користи и помалку познати на нашите простори, но исто така ефикасни пчелини производи (перга, пчелин отров, трутов млеч). Производите, било да се користат за подобрување на здравјето или како козметика, освен пчелините производи содржат и голем број лековити растенија чие дејство со векови е познато и потврдено меѓу народот.

Основата на производите се "суровини" од сибирските пчели, кои за да преживеат во долгите зими и кусите лета, мора да создадат пчелини производи со висока биолошка вредност. Тие не содржат вештачки додатоци и конзерванси (медот, прополисот и восокот служат за таа намена), напротив потполно се природни и еколошки чисти, комбинирани со билки од стари народни рецепти, а сето тоа ги чини многу вредни и единствени во светот.

Производите овозможуваат во домашни услови да се решаваат најразлични здравствени проблеми, да се подобри имунолошкиот систем или да се одржува оптимално функционирање на организмот. Сите производи се 100% природни и како такви потполно безбедни, како за возрасните така и за децата. Во зависност од целта на примена на производите, до резултат се доаѓа во рок од 2- 4 недели. Важно е тоа, дека резултатите се постигнуваат (порано или подоцна), бидејќи принципот на делување на производите е таков, организмот сам да се регенерира и бори со постојните проблеми. Производите не делуваат само на отстранување на последиците од болеста, туку делуваат и на самата причина за настанок на болеста. Тие се природна помош на организмот во борбата против причинителите на болеста. Со своето делување доведуваат до подобрување на сите процеси во организмот и подобра функција на сите органи, со што добиените резултати се подолготрајни.

 

 

 

Др Анкица Росоклија др.сци дипломирала на Медицинскиот факултет во Скопје во 1976 г. каде што специјализирала во областа Медицинска биохемија во 1988 г., магистрирала во 1986 г. и докторирала 2003 г.

Во 1989 г. била избрана за стручен соработник на предметот неврологија и психијатрија на Медицинскиот факултет во Скопје. 

Од 2003 г. до сега работи како стручен консултант во неколку приватни биохемиски лаборатории во Р. Македонија. Автор е на неколку научни трудови презентирани на национални и меѓународни конгреси и објавени во списанија. 

Од 2005 г. до денес се занимава со комплементарна медицина – апитерапија и со стручни трудови од ова поле учествувала на неколку меѓународни конгреси. Држела стручни и едукативни предавања акредитирани од страна на Лекарската комора на Р. Македонија. 

Автор е на информативни и едукативни текстови од апитерапијата објавувани во Лекарски весник на Р. Македонија.Регионален Директор за Македонија

Др Боне Стеваноски
Специјалист психијатар

 Email:

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

моб. 071/367-198

Бесплатни стручни консултации кај:

Др Анкица Росоклија др.сци дипломирала на Медицинскиот факултет во Скопје во 1976 г. каде што специјализирала во областа Медицинска биохемија во 1988 г., магистрирала во 1986 г. и докторирала 2003 г.

Во 1989 г. била избрана за стручен соработник на предметот неврологија и психијатрија на Медицинскиот факултет во Скопје. 

Од 2003 г. до сега работи како стручен консултант во неколку приватни биохемиски лаборатории во Р. Македонија. Автор е на неколку научни трудови презентирани на национални и меѓународни конгреси и објавени во списанија. 

Од 2005 г. до денес се занимава со комплементарна медицина – апитерапија и со стручни трудови од ова поле учествувала на неколку меѓународни конгреси. Држела стручни и едукативни предавања акредитирани од страна на Лекарската комора на Р. Македонија. 

Автор е на информативни и едукативни текстови од апитерапијата објавувани во Лекарски весник на Р. Македонија.

AnkicaRosoklija
Др Анкица Росоклија др.сци
Специјалист и магистер по медицинска биохемија

Еmail:
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

моб. 077/877-672

 

Офис Менаџер

 tatjana

Татјана Дејановска

Email:

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

моб. 078/364-501

 

 

 

.