apihit

АПИ-ХИТ 15 мл

Пчелниот хитозан е биополимер на XXI век, изолиран од хитинската обвивка на пчелите. Тој е природен сорбент и придонесува за намалување на тежината кај луѓето.
Во организмот на човекот хитозанот ги сврзува јоните на натриумот и хлорот, што овозможува да се јаде дури и многу солена храна, без таа да штети на здравјето на луѓето. Хитозанот има можност за селективно одстранување на штетните супстанци од телото (токсини, соли на тешки метали, вишок на холестерол и други липиди, радионуклеиди, слободни радикали, како и вишок на внесени медикаменти).
Основната улога на овој производ, кој е комбинација на хитозан со сибирска ела и рафинирано сончогледово масло е детоксикација на телото од токсините. Сибирската ела во себе содржи макро и микро елементи, витамини, провитамини, етерични масла (до 48%), ензими и стеарин, a хитозанот има структура која генетски е многу блиска до структурата на човечкот. Хитозанот има радипоротективно дејство, а исто така се врзува за слободните радикали во телото и така делува како антиоксиданс. Во медицински цели се користи како средство за губење на телесната тежината, намалување на холестеролот и другите липиди (масти), намалување на притисокот, како и средство за детоксикација и за подмладување на организмот.
Напреднатата технологија на компанијата "Тенториум" овозможи соединување на две уникатни супстанци, екстракт од сибирската ела и хитозан во единствен производ АПИ-ХИТ. Без оглед на сложената структура на хитозанот, преку овој производ се овозможува негова достапност во секоја клетка во телото.
Состав : екстракт од иглички од сибирска ела, ниско молекуларен хитозан, рафинирано сончогледово масло.

Ефектите од производот се :

• намалување на нивото на холестеролот и другите маснотии во крвта, а со тоа се намалува ризикот за заболување на срцето и крвните садови
• ја подобрува микроциркулацијата на крвта
• заедно со АПИ-ЕЛИТЕ, ЧЕРНИКА и ХЛЕБИНА го елиминира спазмот на крвните садови, особено на најмалите капилари
• клучен производ е во програмата за прочистување на организмот, заедно со производите АПИ-ЕЛИТЕ и ХИНАЗИ.
• го отстранува вишокот на натриум и хлор од организмот (една од причините за појава на висок крвен притисок)
• ги апсорбира и отстранува солите на тешките метали, шетените адитиви внесени со храната, прекумерно внесените хемикалии во форма на лекови
• ги отстранува само штетните материи, без намалување на корисните елементи во телото
• ги чисти цревата, го олеснува празнењето, ја нормализира функцијата на дебелото црево, ја нормализира интестинална микрофлора, ја елиминира патогената флора
• го подобрува движењето на храната во дебелото црево, ја намалува апсорпцијата на токсините од дебелото црево во крвотокот
• ја намалува апсорпцијата на масти и јаглени хидрати во крвта, а со тоа активно учествув во програмата за намалување на телесната тежина
• го забрзува заздравувањето на рани и изгореници без лузни, го стимулира растот на колагенозни влакна на кожата и' и дава еластичност
• сончогледовото рафинирано масло ја штити слузокожата на желудникот од оштетувања кои се последица на синтетичките лекови (аспирин, различни видови на антибиотици и сл.).

Терапевтски индикации :

• кардиолошките болести (артериосклероза, атеросклероза, исхемична болест на срцето, стенокардија, миокарден инфаркт, хипертонична болест)
• во пулмологија : тешка и хронична пневмонија, бронхит, бронхијална астма, туберкулоза и други заболувања
• настинка, грип, тонзилит, синузит и тн.
• во ендокринологија : прекумерна телесна тежина
• болести на бубрезите : акутен и хроничен пиелонефрит, гломерулонефрит, хронична ренална инсуфициенција
• хирургија : сепса од разна етиологија, изгореници, рани и други инфекции, попуштени вени, чиреви, изгореници, посекотини, гребнатини и каснувања од животни, лузни по хируршки интервенции
• онкологија : интоксикација при хемо и радио терапија, употреба на стероиди и други лекови
• дерматологија : егзема, псоријаза, витилиго, алопеција, неуродермит и други заболувања
• алергиски болести
• болести на гастроинтестиналниот тракт : гастрит, панкреатит, хроничен хепатит, хроничен колит, цироза на црниот дроб, цревни инфекции и паразити
• болести на зависности : алкохолизам, наркоманија, таблетоманија
• кај пушачи помога да се откажат од пушењето
• работа и присуство во загадена средина со олово, соли на тешки метали, нитрати, нитрити, тутунскиот чад, издувни гасови и тн.
• спортска медицина : спречување на последиците од користење на стероиди
• во програмата за детоксикација
• во програмата за корекција на телесната тежина
• долготрајна работа на компјутери или во области каде има зголемен извор на јонизирачко зрачење
• работа и присуство во загадена средина со олово, соли на тешки метали, нитрати, нитрити, тутунскиот чад, издувни гасови и тн.

Начин на употреба :

Возрасни : дозирањето е индивидуално, зависно од целта на терапијата од 3 до 7 капки во чаша вода 3 до 4 пати на ден, 30-40 минути пред јадење или 2 часа по јадење (максимум до 21 капка на ден).
По потреба може да се користи локално, за надворешна употреба.
Може да се комбинира со сите лекови и храна.
Контраиндикации : индивидуална преосетливост на пчелни производи.

 

Регионален Директор за Македонија

Др Анкица Росоклија др.сци дипломирала на Медицинскиот факултет во Скопје во 1976 г. каде што специјализирала во областа Медицинска биохемија во 1988 г., магистрирала во 1986 г. и докторирала 2003 г.

Во 1989 г. била избрана за стручен соработник на предметот неврологија и психијатрија на Медицинскиот факултет во Скопје. 

Од 2003 г. до сега работи како стручен консултант во неколку приватни биохемиски лаборатории во Р. Македонија. Автор е на неколку научни трудови презентирани на национални и меѓународни конгреси и објавени во списанија. 

Од 2005 г. до денес се занимава со комплементарна медицина – апитерапија и со стручни трудови од ова поле учествувала на неколку меѓународни конгреси. Држела стручни и едукативни предавања акредитирани од страна на Лекарската комора на Р. Македонија. 

Автор е на информативни и едукативни текстови од апитерапијата објавувани во Лекарски весник на Р. Македонија.Регионален Директор за Македонија

Др Боне Стеваноски
Специјалист психијатар

 Email:

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

моб. 071/367-198

Мрежен директор и стручен консултант

Др Анкица Росоклија др.сци дипломирала на Медицинскиот факултет во Скопје во 1976 г. каде што специјализирала во областа Медицинска биохемија во 1988 г., магистрирала во 1986 г. и докторирала 2003 г.

Во 1989 г. била избрана за стручен соработник на предметот неврологија и психијатрија на Медицинскиот факултет во Скопје. 

Од 2003 г. до сега работи како стручен консултант во неколку приватни биохемиски лаборатории во Р. Македонија. Автор е на неколку научни трудови презентирани на национални и меѓународни конгреси и објавени во списанија. 

Од 2005 г. до денес се занимава со комплементарна медицина – апитерапија и со стручни трудови од ова поле учествувала на неколку меѓународни конгреси. Држела стручни и едукативни предавања акредитирани од страна на Лекарската комора на Р. Македонија. 

Автор е на информативни и едукативни текстови од апитерапијата објавувани во Лекарски весник на Р. Македонија.

Др Анкица Росоклија др.сци
Специјалист и магистер по медицинска биохемија

Еmail:
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

моб. 077/877-672

моб. 075/298-063

моб. 072/544-405

Офис Менаџер

 

Татјана Дејановска

Email:

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

тел. 034/550-901 

моб. 078/364-501

 

 

 

.