ekstra-b-2

ЕКСТРА-БЕФУНГИН дражеи 150 гр
ЧАГА - "КРАЛИЦА НА БИЛКИТЕ" и "БОЖЈИ ПОДАРОК"

Единствениот и моќен ефект на производот ЕКСТРА-БЕФУНГИН се должи на неговиот состав, кој содржи многу ефикасни и високо квалитетни компоненти : печурка "чага" (Inonotus obliquus), екстракт од кантарион и прополис. Чага е печурка која паразитира на брезата и наликува на изгорена и избраздена кора. Илјадници години таа се користела во Евроазија и поради своите лековити својства (запишани во кинескиот попис на лекови, стар 2300 години) е наречена "Кралица на билките" и "Божји подарок". Најзастапена е во традиционалната руска и источноевропска медицина. Сибирската чага станала многу популарна кога во шеесетите години е спомната во книгата "Оддел за рак" на нобеловецот Александар Солжењицин (1970 година), во која го опишува сопственото оздравување од карцином.
Чагата е полна со биолошки активни материи : тритерпеноиди, феноли, меланин, мала количина на бетулинска (чагина) киселина. Најмоќното оружје се смета чагина киселина, која према руските научници го нормализира метаболизмот и лековито делува на сите ткива и органи на човекот. Таа е најсилен антиоксиданс и е на прво место на скалата за мерење на присуство на антиоксиданси во производите во храната. 
Чагата е моќен природен адаптоген, делува против стресот, кој е причина за 90% болести. Во времето на СССР, владата им наредила на своите спортисти и астронаути да користат адаптогени за подобрување на интелектуалните и физички способности. Чагата се покажала како најделотворен адаптоген. Руските научници направиле од чагата креми за третман на заболувањата на зглобовите и вените. Тие разработиле начин овие креми да допрат до зглобовите и вените, а со тоа да се намалат болките, мускулните контракции и директно да се отстранат солите и токсините од зглобовите. На тој начин ги успориле дегенеративните промени на рскавиците и зглобовите. Во клиниката во Владивосток лекарите известиле за 100% излекување на псоријаза со оваа печурка. 
Комбинацијата помеѓу кантарионот и печурката чага, кој е основа на производот, бил познат стотици години, се користел и сеуште се користи во традиционалната медицина на Сибир.  
Состав : високо квалитетен сибирски мед, прополис, восок, диететски влакна од пченица и 'рж (Secale cereale), екстракт од лековитата печурка "чага" (Inonotus obliquus), екстракт од кантарион.

Начин на употреба:

Возрасни: по 1/2 - 1 кафено пластично лажиче 2 - 3 пати дневно се топи во уста, 30-40 минути пред јадење или 2 часа после јадење
Деца: од 1 до 3 години по 1/4 кафено пластично лажиче 2 - 3 пати дневно се топи во уста, 30-40 минути пред јадење или 2 часа после јадење
• од 3 до 7 години по 1/3 кафено пластично лажиче 2 - 3 пати дневно се топи во уста, 30-40 минути пред јадење или 2 часа по јадење
• од 7 до 14 години по 1/2 кафено пластично лажиче 2 - 3 пати дневно се топи во уста, 30-40 минути пред јадење или 2 часа по јадење.
ЕКСТРА-БЕФУНГИН може да се да комбинира со сите видови на лекови или продукти за исхрана.
Контраиндикации : индивидуална преосетливост на пчелни производи.

 

Др Анкица Росоклија др.сци дипломирала на Медицинскиот факултет во Скопје во 1976 г. каде што специјализирала во областа Медицинска биохемија во 1988 г., магистрирала во 1986 г. и докторирала 2003 г.

Во 1989 г. била избрана за стручен соработник на предметот неврологија и психијатрија на Медицинскиот факултет во Скопје. 

Од 2003 г. до сега работи како стручен консултант во неколку приватни биохемиски лаборатории во Р. Македонија. Автор е на неколку научни трудови презентирани на национални и меѓународни конгреси и објавени во списанија. 

Од 2005 г. до денес се занимава со комплементарна медицина – апитерапија и со стручни трудови од ова поле учествувала на неколку меѓународни конгреси. Држела стручни и едукативни предавања акредитирани од страна на Лекарската комора на Р. Македонија. 

Автор е на информативни и едукативни текстови од апитерапијата објавувани во Лекарски весник на Р. Македонија.Регионален Директор за Македонија

Др Боне Стеваноски
Специјалист психијатар

 Email:

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

моб. 071/367-198

Бесплатни стручни консултации кај:

Др Анкица Росоклија др.сци дипломирала на Медицинскиот факултет во Скопје во 1976 г. каде што специјализирала во областа Медицинска биохемија во 1988 г., магистрирала во 1986 г. и докторирала 2003 г.

Во 1989 г. била избрана за стручен соработник на предметот неврологија и психијатрија на Медицинскиот факултет во Скопје. 

Од 2003 г. до сега работи како стручен консултант во неколку приватни биохемиски лаборатории во Р. Македонија. Автор е на неколку научни трудови презентирани на национални и меѓународни конгреси и објавени во списанија. 

Од 2005 г. до денес се занимава со комплементарна медицина – апитерапија и со стручни трудови од ова поле учествувала на неколку меѓународни конгреси. Држела стручни и едукативни предавања акредитирани од страна на Лекарската комора на Р. Македонија. 

Автор е на информативни и едукативни текстови од апитерапијата објавувани во Лекарски весник на Р. Македонија.

AnkicaRosoklija
Др Анкица Росоклија др.сци
Специјалист и магистер по медицинска биохемија

Еmail:
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

моб. 077/877-672

 

Офис Менаџер

 tatjana

Татјана Дејановска

Email:

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

моб. 078/364-501

 

 

 

.